“Barbie” de Moldova: Bunicile le-au învățat să facă păpuși din terfe / VIDEO

0
135

Proiectul educațional “Bunicii – florile copilăriei mele” adună în satul Hârtop, din raionul Florești, bunicuțe dornice de vorbă și nepoți curioși din fire. Astăzi sunt alte vremuri, iar elevii vor să afle cum era copilăria de pe timpul bunicilor. Au fost vremuri grele în secolul trecut, iar ceea ce învață elevii în prezent din cărți, bunicile le-au trăit în copilăria lor.

Cea mai interesantă parte a discuției a fost desigur cea practică, unde fetele au învățat de la bunicuțe cum se făceau păpușile în timpurile în care părinții lor nu-și permiteau să le cumpere. Tot ce era necesar atunci erau niște terfe și multă creativitate. Astfel că fetele au învățat cum să facă din câteva mișcări înlocuitoarele autohtone ale păpușilor Barbie. Discuția și schimbul de experiență le-a priit atât celor mici, cât și celor mari, semn că vor avea ce să-și amintească mult timp de acum înainte.


Articolul precedentCristina Groza din Florești – transformă lutul polimeric în bijuterii / GALERIE FOTO
Articolul următorCopilul tău este stângaci? Iată cum să îl susții
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.