Bădiceni: Comunitate curată – locuitori sănătoși

0
398

Recent, în primăria comunei Bădiceni din raionul Soroca a demarat proiectul ”Comunitate curată – locuitori sănătoși”, implementat de echipa comunitară locală ”Inițiativa”.

Costul total al proiectului constituie 109.775 lei, contribuția APL – 15.000 lei, contribuția comunitară – 4775 lei.  Acțiunea este componenta proiectului ”Inițiativa Comună pentru Oportunități Egale”, implementat de Fundația Est Europeană și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare și Suedia.

 În rezultatul proiectului vor fi procurate în total 167 tomberoane cu capacitatea 120 litri pentru gospodăriile particulare și 2 tomberoane pentru instituțiile  de menire social-culturală, unde vor fi colectate temporar deșeurile municipale, iar ulterior vor fi evacuate cu transportul primăriei la depozitul de deșeuri autorizat al localității.

La 12 februarie, a avut loc un seminar cu membrii echipei de implementare și locuitorii comunei cu tema ”Efectele deșeurilor asupra sănătății oamenilor”, la care a participat și colaboratorul Inspecției pentru Protecția Mediului Soroca Melinte Valeriu.  Inspectorul de mediu a subliniat care sunt efectele nocive ale deșeurilor gestionate incorect asupra mediului și sănătății populației, a reamintit importanța educației ecologice a generației tinere începând cu grădinița și familia  și a informat care sunt sancțiunile pentru încălcarea regulilor de gestionare a deșeurilor, conform prevederilor Codului contravențional al Republicii Moldova.

La rândul său, primarul comunei, Avornicița Marin, a menționat că fiecare locuitor al comunității trebuie să nu rămână indiferent față de problemele de mediu și să mențină în ordine nu doar gospodăria și curtea sa, ci și întregul sat.

Maria Bencheci

Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „E timpul să fii activ!” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

 

Articolul precedentUn sorocean a ajuns la spital în urma unui accident rutier în raionul Fălești
Articolul următorPrimăria Soroca vrea să instituie un consiliu consultativ al societății civile
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.