Autoritățile revin la „sentimente” mai bune: se „prognozau” 30.000 de infectați cu COVID-19, iar acum se vehiculează cifra de 3.000

0
550

     Începutul lunii aprilie a fost marcat cu o declarație-bombă a șefului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică –  Nicolae Furtună afirma că la sfârșitul lunii mai, numărul celor infectați ar putea ajunge la 30.000. Un scenariu mai mult decât dramatic.

Zilele acestea, însă, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Marina Golovaci a venit cu unele precizări – „Scenariul de 30 de mii de persoane este un scenariu posibil în cazul în care nu se face absolut nimic din punct de vedere al asistenței medicale. În plus, în această cifră ar fi incluși și pacienții asimptomatici, la care boala nu se manifestă. A fost realizată o schemă în baza unei tehnici de clacul, care este aplicată la standarde internaționale, dar asta nu înseamnă neapărat că vom ajunge la acest scenariu. În cazul măsurilor eficiente, numărul persoanelor infectate nu va depăși 3000”.

    Cum zic moldovenii, în astfel de cazuri – acum mai vii de-acasă. Și totuși, nu trebuie să ne culcăm pe o ureche…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.