ATENȚIE, ELEVI! CONCURS de reportaje video și colaje pe tema educației media

0
175

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) provoacă elevii să-și pună la încercare creativitatea într-un concurs de reportaje video și colaje. Concursul este desfășurat în cadrul Săptămânii Educației Media, organizată de CJI în perioada 21-27 octombrie 2019. Potrivit unui comunicat emis de CJI, concursul este organizat pentru două categorii de elevi: de la clasele primare și, respectiv, de la clasele gimnaziale/liceale – implicând condiții și sarcini diferite pentru fiecare categorie în parte. 

CONDIȚIILE DE PARTICIPARE PENTRU ELEVII DE LA TREAPTA PRIMARĂ

La concurs pot participa elevii care învață sau au învățat disciplina opțională Educație pentru media;

Aceștia trebuie să filmeze și să monteze un reportaj video având drept temă subiectele abordate în cadrul lecțiilor de Educație pentru media;

Reportajele pot fi pregătite de un singur elev sau de o echipă, iar durata reportajului nu trebuie să depășească 1 minut.

Realizarea materialului video va ajuta elevii să înțeleagă structura unui reportaj, oferindu-le posibilitatea să-și pună în practică cunoștințele acumulate în cadrul lecțiilor. Învățătorii pot ghida elevii, dar sunt încurajați să le ofere acestora toată libertatea de creație.

Participanții la concurs vor expedia pe adresa de email: info@ijc.md, până la data de 25 octombrie 2019:

  1. Reportajul video;
  2. Titlul reportajului;
  3. Informații despre autor/-i: numele, prenumele, instituția în care învață, clasa;
  4. Acordul prin care este permisă publicarea materialului.

CONDIȚIILE DE PARTICIPARE PENTRU ELEVII DE LA TREPTELE GIMNAZIALĂ ȘI LICEALĂ

Provocăm elevii din clasele gimnaziale și de liceu să-și pună la încercare creativitatea și să creeze colaje pe subiectul siguranței online. Materialele pot aborda următoarele teme: setarea parolelor sigure, plasarea informațiilor confidențiale pe rețele sociale, furtul de identitate, șantaj și pericolul extorcărilor online etc. Acestea pot fi prezentate în formă de imagini editate, cu emoticoane sau text, meme-uri, gif-uri sau alte formate.

La concurs pot participa elevii care învață sau au învățat disciplina opțională Educație pentru media;

Înscrierea are loc în baza unui colaj plasat pe rețele sociale cu hashtag-urile #SEM2019 #educatiemedia #cji #dwa și transmis la adresa info@ijc.md până la data de 25 octombrie 2019, cu​ indicarea titlului, numelui autorului/autoarei, instituției de învățământ și clasei în care învață. De asemenea, elevii trebuie să-și exprime acordul pentru ca CJI să publice materialul;

Materialul trebuie să reprezinte munca și ingeniozitatea elevului/-ei și să nu fie un plagiat.

PREMII

Trei dintre cele mai ingenioase materiale de la fiecare categorie vor fi menționate cu premii semnificative.

foto: media-azi.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.