Atelier de lucru la biblioteca Bădiceni cu genericul „Promovarea valorilor europene”

0
140

Un grup de bibliotecari din raionul Soroca au participat la atelierul organizat de doamna Tamara Coșciug, specialist principal al Secției Cultură și Turism Soroca.

La atelier au participat 16 bibliotecari din raion împreună cu bibliotecarele gazdă, Morari Olga, bibliotecar principal, și Paveliuc Ana, bibliotecar, fiind întâmpinați de primarul localității, domnul Avornicița Marin, care a venit cu un salut de bun venit.

Lucrul a început cu o prezentare a bibliotecarelor gazdă despre „Conlucrarea între Administrația Publică Locală și Bibliotecă”. Am discutat despre cum colaborăm împreună, apoi au urmat prezentări ale altor bibliotecari. Doamna Tamara Coșciug ne-a vorbit despre „Lectura ca mod de promovare a valorilor europene”, apoi „Concursul Național Lectura Central”, prezentat de doamna Larisa Prisacari, șef serviciu relații cu publicul la Biblioteca Municipală „M. Sadoveanu” Soroca, Oficiul Împrumut la Domiciliu.

Ne-am distrat puțin cu „Jocuri online despre Țările Europene”, prezentate de doamna Viorica Gaja, directorul Bibliotecii Municipale „M. Sadoveanu” Soroca.

La sfârșit, am lucrat în trei echipe la scrierea unui proiect cu tematică europeană, primind și tema pentru acasă pentru fiecare bibliotecă: „Cel mai eficient program/proiect de promovare a lecturii în familie”.

În urma acestui atelier, am făcut schimb de experiență, preluând idei și propuneri de la colegii noștri bibliotecari. Pentru prima dată, Biblioteca Bădiceni a fost gazda unui astfel de atelier.

 Bibliotecar principal, Morari Olga


Articolul precedentCursul valutar pentru ziua de luni, 8 iulie 2024: Euro crește, dolarul scade
Articolul următorȘi strada Viilor a „Intrat” în reparație. Pentru aceasta primăria a „scos din buzunar” 1.420.000 de lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.