Aruncau narcotice peste gardul penitenciarului din Soroca Schema ilegală – dată peste cap de polițiști

0
1319

Aruncau drogurile peste gard și acoperiș. Oamenii legii au deconspirat o schemă infracțională de introducere a drogurilor în penitenciar, scrie tv8.md

Ca urmare a măsurilor speciale de investigație, polițiștii au identificat mai multe persoane implicate în schemă, unele dintre ele fiind deținuți ai Penitenciarului nr. 6 din Soroca.

Din octombrie până în prezent au fost documentate șapte cazuri de transmitere în acest penitenciar a drogurilor prin metoda aruncării peste gard sau acoperiș, acestea fiind preluate de către deținuți.

La 26 aprilie, polițiștii au reținut în flagrant doi bărbați de 29 de ani, în timp ce urmau să transmită drogurile prin metoda respectivă.

Suspecții sunt originari din Bălți, anterior judecați. La ei oamenii legii au depistat 2 bile cu hașiș, o bandă adezivă, precum și două telefoane mobile, prin intermediul cărora țineau legătura telefonică cu un deținut din Penitenciarul nr. 6 Soroca, care ar fi supraveghetor al unui sector din penitenciar.

Ulterior, la 27 aprilie angajații Penitenciarului nr. 6 Soroca au descins cu percheziții la deținutul de 33 de ani, care urma să preia drogurile.

La acesta a fost depistată și ridicată o cartelă SIM și o seringă cu o substanță incoloră pe care reușise să o verse.

De asemenea, acesta a opus rezistență fizică angajaților penitenciarului, fiind stabilit ulterior faptul că este drogat.

În acest caz au fost pornite două cauze penale pentru transmiterea ilegală a unor obiecte sau substanțe interzise persoanelor deţinute în instituţiile penitenciare și circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor  sau analogilor acestora în scop de înstrăinare. Suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore.

Polițiștii întreprind în continuare și alte acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.

Articolul precedentTimp de trei luni, până la terminalele Aeroportului din Iași se va circula doar cu autobuzele CTP sau taxi
Articolul următorÎn 1856 judeţul Soroca era depășit la densitatea locuitorilor doar de Hotin, Lăpuşna şi Orhei
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.