Ansamblul „Mărgăritarele” de la Hăsnășenii Mari a ocupat locul III la Concursul de colinde și urături, organizat online de Parlament

0
44

Ansamblurile „Busuioc” din Floreni, raionul Anenii Noi, „Codrencele” din Peticeni (Călărași) și „Mărgăritarele” din Hăsnășenii Mari (Drochia) sunt câștigătorii celei de-a III-a ediții a Concursului de colinde și urături, organizat online de Parlament, scrie moldpres.md

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Legislativului, înregistrările video expediate de cele trei colective artistice au avut cel mai mare impact pe paginile oficiale ale Parlamentului în rețelele sociale.

Astfel, ansamblul „Busuioc”, s-a clasat pe primul loc al concursului în acest an. Respectiv, pe locul doi sunt „Codrencele”, iar pe locul III – „Mărgăritarele”.

La categoria copii, pe locul I s-a clasat Ionel Prodan, în vârstă de 16 ani, din orașul Chișinău. Locurile II și III, aceeași categorie, au fost ocupate de David Rîșneanu, de 8 ani, din capitală și de Grupul etnofolcloric „Sânziene”, Centrul Raional de Creație „Universul”, satul Burlacu, raionul Cahul.

Câștigătorii Premiului I, categoria copii și ai Premiului I, categoria maturi sunt invitați joi la ultima ședință plenară din sesiunea de toamnă 2022 pentru a-i colinda pe deputați.

La Concursul de colinde și urături, lansat de Parlament la începutul lunii decembrie curent, s-au înscris aproape 60 de colective și soliști de diferite vârste, originari din toate regiunile țării.


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentPUBLICITATE / Cumpără și tu un apartament în cel mai nou și frumos bloc din Soroca! / VIDEO
Articolul următorȘoferul care a lovit mortal un băiat lângă Aeroport, cercetat în libertate
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.