ANSA avertizează: Prepararea alimentelor pe timp de caniculă necesită o atenție sporită

0
14

Temperaturile ridicate din această perioadă cresc semnificativ riscul apariției toxiinfecțiilor alimentare, în special în cazul alimentelor preparate în aer liber. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) îndeamnă populația la prudență și oferă recomandări importante pentru transportarea și prepararea în siguranță a alimentelor pe timp de caniculă.

Gătitul în aer liber poate deveni periculos dacă nu sunt respectate normele de igienă și păstrare. ANSA subliniază importanța păstrării alimentelor perisabile la temperaturi scăzute și utilizarea recipientelor corespunzătoare pentru transport.

 Iată câteva dintre recomandările ANSA:

  • Păstrați alimentele perisabile la rece, folosind lăzi frigorifice cu gheață sau pachete de gel congelat. Temperatura ideală pentru păstrarea alimentelor este de 4°C sau mai puțin.

  • Congelați carnea înainte de transport, pentru a se menține rece mai mult timp.

  • Separarea este esențială: păstrați băuturile răcoritoare în lăzi frigorifice diferite față de cele pentru alimente, pentru a evita contaminarea și variațiile de temperatură.

  • Evitați deschiderea frecventă a lăzilor frigorifice, pentru a menține o temperatură constantă în interior.

 ANSA reamintește că respectarea acestor reguli simple poate preveni îmbolnăvirile și asigura un consum sigur al alimentelor, mai ales în sezonul cald.


Articolul precedentGrădină fără buruieni: cum întreținem ceapa deja crescută
Articolul următorAtelier de Informare despre Dezinformare și Inteligență Artificială, organizat în satul Drochia
OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.