Angajat al SA „Drumuri-Soroca”, amendat pentru tăierea ilicită a copacilor

0
63

La redacția ziarului “Observatorul de Nord” a parvenit un comunicat din partea Inspecției Ecologice Soroca referitor la sesizarea primarului comunei Iarova, Ion Chiriac, cu privire la tăierile ilegale din fâșia de protecție a drumului Iarova-Balinți.

Potrivit comunicatului emis de către organul de stat, “la 13 februarie 2017, angajatul SA ”Drumuri-Soroca”, (…) a executat neregulamentar lucrările planificate și fără indicația administrației SA ”Drumuri-Soroca”, fără autorizarea organului de mediu, a vătămat ilegal, fără întreruperea creșterii lor, 13 arbori de specia arțar, care fac parte din fâșia forestieră de protecție a drumului”.

SA ”Drumuri-Soroca” a desfășurat lucrări de tăiere a vegetaţiei forestiere care se afla în afara zonei de protecţie a drumului L-95 Iarova-Balinți.

Astfel, inițiatorului acestor lucrări i s-a aplicat o amendă în mărime de 40 unități convenționale sau 800 lei pentru vătămarea ilegală a arborilor.

Totodată, a fost calculat și achitat prejudiciul cauzat mediului care este în valoare de 280 lei.

“SA ”Drumuri-Soroca” i s-au înaintat prescripții obligatorii de a nu admite pe viitor vătămarea arborilor și a efectua lucrările de toaletare conform Regulamentului cu  privire la autorizarea tăierilor în fondul forestier şi vegetaţia forestieră din afara fondului forestier, aprobat prin Hotărârea Guvernului R. Moldova nr. 27 din 19.01.2004”, se mai menționează în comunicat.

În urmă cu câteva zile, primarul comunei Iarova și-a exprimat public indignarea privind modul în care se curăță copacii de pe marginea drumului spre localitate. Domnul Chiriac mai scria în postarea sa publicată pe o rețea de socializare că lucrătorii “nu au autorizație de defrișare a arborilor și nici fișă de inventariere a volumului de lemn”.

Mai multe detalii aflați AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.