Amenzi de până la 7500 lei pentru acei care ridică vocea și mâna la lucrătorii medicali

1
7758
FOTOGRAFIE SIMBOL

  O veste tristă pentru acei, care au urâtul obicei de a jigni sau, Doamne ferește, de a comite acte de huliganism în relațiile cu lucrătorii medicali. Codul penal și Codul contravențional  după completările de rigoare prevăd sancțiuni dure față de acei certați cu bunul simț.

    Astfel, jignirea premeditată a onoarei, demnității sau reputației profesionale ale medicilor va fi sancționată cu amendă de până la 1.250 de lei. Ultragierea, însoțită de acte de huliganism şi/sau vătămare corporală, va fi sancționată cu amenzi de până la 7.500 de lei, aplicată persoanei fizice sau cu arest contravențional de până la 15 zile.

Pe de altă parte, Codul penal este completat cu definiții ale medicului și lucrătorului medical. Astfel, medic este persoana care întrunește condițiile stabilite în Legea cu privire la exercitarea profesiunii de medic, inclusiv medicul rezident.  Lucrător medical  este orice altă persoană, cu excepția medicului, care are studii medicale și calitatea de angajat al unei instituții medicale publice sau private și care prestează servicii de sănătate populației, definite prin Legea cu privire la drepturile și responsabilitățile pacientului.


Articolul precedentMunicipiul Soroca va primi 629.500.000 lei pentru dezvoltare
Articolul următorDrumul aerian spre Moscova este deschis, dar … nu pentru toți
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.