Ambasadorul UE Janis Mazeiks despre Ilan Șor: “Mulți moldoveni și-ar dori să revină în Moldova, unde își poate petrece următorii 15 ani fără să-și schimbe locația”

0
144

Ambasadorul UE în Republica Moldova, Janis Mazeiks, i-a dat o replică scurtă și la subiect politicianului fugar, Ilan Șor, condamnat la închisoare în Republica Moldova. Excelența sa a venit cu o replică la o postare ce-l vizează, făcută de Ilan Șor tocmai în trei limbi. 

“Este îmbucurător să văd că un infractor condamnat vrea să plec din Republica Moldova. Înseamnă că facem exact ceea ce trebuie, ajutând statul să scoată banii murdari din politica moldovenească. Oricum, sunt sigur că mulți moldoveni și-ar dori ca „cel mai altruist și onest politician” să revină în Moldova, unde își poate petrece următorii 15 ani fără să-și schimbe locația” a scris pe pagina sa de Facebook, Janis Mazeiks, Ambasadorul UE în Republica Moldova.

Reacția a venit după o postare a politicianului fugar, Ilan Șor, condamnat la închisoare în Republica Moldova, care o încheie astfel: “Odată cu schimbarea puterii în Moldova, va trebui să plecați sau să învățați să respectați legile și tradițiile noastre. Moldova și poporul său merită respect. Aș fi bucuros să mă întâlnesc cu dumneavoastră, domnule Mazeiks, într-o dezbatere deschisă, dar Dvs nu aveți curajul pentru asta.”

Cât privește dezbaterea deschisă la Chișinău, aceasta este deocamdată imposibilă pe motiv că Ilan Șor a fugit din Republica Moldova și s-a temut să revină chiar și atunci când la putere au fost alte partide, iar Guvernul era condus de Ion Chicu și Președinția de Igor Dodon (noiembrie 2019 – decembrie 2020).

Articolul precedentParohul Bisericii Sf. Dumitru aderă la Mitropolia Basarabiei: Trebuie să reparăm greșelile istorice
Articolul următorSe așteaptă deconectări programate ale energiei electrice în Japca, Ghindești, Năpadova și alte localități
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.