Ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova, la Soroca (VIDEO)

0
33

Conducerea orașului și raionului Soroca a avut ieri o întrevedere cu ambasadoarea Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Ulrike Knotz.

Excelența sa a întrebat despre situația politică din regiune și a țării, despre economia și nivelul de dezvoltare al turismului regional. “Germania este o țara cu un sistem descentralizat și suntem convinși de faptul că comunele și regiunile pot juca un rol foarte important în politică. Acesta sunt autoritățile care se află cel mai aproape de cetățeni”, a declarat în cadrul întrevederii oficialul. Ambasadoarea s-a interesat despre trecutul istoric al romilor din Soroca și fenomenul migrației specific acestora.

Referindu-se la strategia națională de descentralizare și la autonomia locală, Victor Său a menționat că bugetul localității este redus și nu sunt resurse suficiente pentru dezvoltarea sistemului de sănătate, dar și a altor domenii vitale pentru populație. “În cazul în care există un buget propriu, atunci cunoști cum să crești economia, pentru ca impozitele să fie investite în localitate. Cu toate că orașul și-a schimbat statutul în municipiu, noi nu avem nici un avantaj”, a precizat primarul.

În discursul său, președintele raionului Ghenadie Muntean a menționat că aspectul economic este important pentru localitate. Astfel, autoritățile din Soroca și-au manifestat disponibilitatea de a încheia acorduri de colaborare cu alte localități din Germania. Ambasadoarea Germaniei a salutat aceste inițiative și a reiterat că o astfel de colaborare ar fi posibilă și constructivă pentru ambele părți.

Menționăm că anul trecut a fost încheiat un acord între Germania și Republica Moldova privind cooperarea tehnică, având ca scop îmbunătăţirea dezvoltării economice şi sociale a țării. Acesta prevede promovarea în comun a trei proiecte în valoare totală de 6 milioane de euro, care se referă inclusiv la modernizarea serviciilor publice locale, sporirea calităţii şi eficienţei în domeniul asistenţei medicale.

Articolul precedentElevii îndemnaţi să aplice la Universitatea „Alecu Russo” (VIDEO)
Articolul următorPunte de prietenie între grădinițele din Botoșani și Soroca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.