Alexandru POPA, Sergiu GUTIUM: „Pentru anul viitor ne propunem să devenim campioni”

0
378

În materialul de totalizare a campionatului raionului Soroca la fotbal, când veni vorba despre evoluția echipei „Rultehcom”, m-am dat cu părerea că „în ediția viitoare de campionat Igor Lohov și K ar putea să meargă și mai departe”. Aceasta însemnând că formația din Șolcani să devină campioană a raionului. Marea mi-a fost mirarea când, în interviul acordat publicației noastre, antrenorii-jucători Alexandru Popa și Sergiu Gutium au confirmat această „supoziție”…

– Dacă e să ținem cont de faptul că echipa „Rultehcom” este una dintre cele mai stabile, în ultimii ani, nu cred că cineva o să vă învinuiască în ceea ce se numește „boala stelară”. Ba dimpotrivă, este logic și obiectiv ca după două medalii cucerite anterior — una de bronz și alta de argint — să dorești și una de aur.
– Cum se zice în popor, pofta vine mâncând. Deși, sincer vorbind, nu este vorba atât de poftă, cât de dorința și de posibilitățile noastre.

– Dacă aveți dorință și posibilitate, de ce nu ați luptat și în campionatul trecut pentru titlu?
– Răspunsul este simplu: am avut un început de campionat ezitant și acest lucru ne-a jucat festa. De altfel, calendarul nu a fost de partea noastră, or în primele două meciuri a trebuit să ne confruntăm cu echipele care întotdeauna au fost pe podium, FC Soroca și Steaua. Pe parcurs, ce-i drept, ne-am revenit și am mai suferit doar două înfrângeri, dar… trenul deja trecuse. Însă nu ne facem griji, fiindcă avem tot timpul înainte.

  • Componența echipei „Rultehcom”, vicecampioană a raionului Soroca la fotbal: portari -GHENADIE MOȘNEAG, VEACESLAV CAMINSCHI, jucători de câmp — VADIM MĂRÂI, GHENADIE STARÂȘ, OLEG ALEXEI, DAN CONDREA, CONSTANTIN GOGU, CONSTANTIN CALMAȚUI, ILIE SCHIRLIU, NICU RANDAZZA, NICU ARMAȘ, ANDREI GUTIUM, DUMITRU PLITOC, DAN ROTARU, IGOR LOHOV, VASILE ROTARU, VLAD DOLGHII, SERGHEI GUTIUM, ALEXANDRU POPA, SERGIU RAILEAN, ALEXANDRU PALAGUȚIU, VALENTIN BACALÂM, VICTOR NEGARĂ, MAXIM BUCĂTARU.

– Din câte cunosc, „Rultehcom” este echipa care a suferit mari perturbări în ceea ce privește componența echipei.
– Este bine să le amintim cititorilor Dvs. că nucleul echipei actuale vine din fosta formație „Nistru”, care un sezon în urmă începuse competiția reprezentând satul Rublenița, după care a trecut la Șolcani. Pentru prima dată, un sat avea în campionatul raionului tocmai două echipe. Astăzi, mulți fotbaliști din acea echipă se regăsesc în „Rultehcom”.

– Acel nucleu format din câțiva fotbaliști cu experiență au făcut ca formația din Șolcani să devină un adversar de temut pentru toți. Nu de alta, dar să termini campionatul în fața multiplei campioane, FC Soroca, înseamnă ceva.
– Fără îndoială, după primele etape cu puncte pierdute, echipa s-a întărit cu câțiva fotbaliști de valoare și rezultatul nu s-a lăsat așteptat. Este vorba, în primul rând, de apărătorul Ghenadie Starâș, care a reușit să cimenteze defensiva, mijlocașul Igor Lohov, „pistonul” care a făcut legătura dintre mijloc și ofensivă și jucătorii cu experiență, cum ar fi Vadim Calugher, Octavian Onofrei, Vadim Mărâi, Ilie Schirliu, Dumitru Plitoc, Andrei Gutium. Pe lângă acești piloni s-a construit jocul echipei până la sfârșit.

– Dacă privim atent clasamentul final al campionatului, observăm că „Rultehcom” are al doilea atac, după „Steaua”. Cine este golgheterul formației?
– Exact. Până la performanțele echipei din Racovăț mai avem de muncit, dar față de alte echipe nu stăm rău la acest capitol. Golgheterul echipei se numește Vlad Dolghii, după care urmează Igor Lohov, care este mijlocaș de meserie.

  • Efim BRADU, microbist: „Nu sunt din satul Șolcani, dar de câte ori am posibilitate, merg la meciurile echipei Rultehcom de pe teren propriu. Nu pot spune că sunt un suporter înrăit, dar îmi place atmosfera de la stadion, însuși terenul de fotbal, dar și faptul că Șolcaniul este aproape de oraș și-mi pot permite luxul de a merge la meciuri. Fără îndoială, ca și în alte ramuri de activitate, la Șolcani se observă mâna de gospodar a domnului Boris Rotaru. Felicitări pentru evoluția din campionatul trecut și mari succese în anul fotbalistic care vine”.

– Revenind la componența echipei, aș vrea să vă întreb care este ponderea localnicilor și celor din afară.
– Probabil, echipa noastră este una din puținele în care vioara întâi sunt fotbaliști din alte localități, decât Șolcani. Astfel, de pe loc avem doar patru fotbaliști — Dan Rotaru, Vasile Rotaru, Dan Condrea și Nicu Armaș. Restul sunt din raionul Soroca și trei din Orhei — Vadim Calugher, Octavian Onofrei și portarul Ghenadie Moșneag.

– Știu că aveți la Șolcani un stadion destul de cochet, dar… cum stați cu antrenamentele?
– Nu dorim să spunem neadevăruri, de aceea recunoaștem că nu prea ne antrenăm. Cauza este cunoscută — mulți băieți lucrează, dar și locuiesc în alte localități. Ne întâlnim doar la meciuri, încercăm să improvizăm și să ne bizuim pe experiență.

– Considerați că acestea sunt în de-ajuns ca să râvniți la primul loc?
– De ce nu? Dacă vom lupta în fiecare meci, dacă vom da dovadă de seriozitate, cu siguranță, vom fi pretendenți reali la titlu.

– Apropo, Ghenadie Starâș și Igor Lohov mai sunt la echipă?
– Sunt la echipă și au aceleași scopuri ca toată lumea.

– Aveți și sprijinul primăriei?
– Altfel nici nu poate fi — și primăria, și domnul primar Boris Rotaru, și firma „Rultehcom” au fost și sunt alături de echipă, lucru pentru care le mulțumim și ne vom strădui să nu-i dezamăgim.

– Vă mulțumesc pentru interviu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.