Alexandra Prodan: „Pasiunea mea față de lucrul manual, am descoperit-o datorită tatălui meu”

0
810

Alexandra Prodan, mămica a doi băieței, nu poate să stea o zi liniștită dacă nu confecționează ceva. Pasiunea față de lucrul manual, l-a cunoscut încă din copilărie, de la tata. Tatăl, confecționa biserici din carton, din nuele dar și din chibrituri de diverse culori. Acum, lucrările handmade pentru Alexandra sunt o mare pasiune. Ceea ce visează noaptea, ziua se trezește și îndeplinește. 

„Tata, confecționa foarte multe lucrări frumoase și cred că de aici s-a luat și pasiunea mea față de lucrările handmade. Mi-a aduc aminte de o lucrare din chibrituri, avea un metru 20 înălțime, înăuntru era totul ca într-o biserică adevărată, erau luminițe în formă de lumânări, altarul și iconițe. Eram mică, iar această biserică era cât mine. Tata făcuse și o ogradă, acolo era Iisus Hristos răstignit pe cruce, era o fântână, chiar și măsuța cu scăunelele” ne-a povestit Alexandra.

În primul concediu de maternitate, în 2015, a început să croșeteze. Prima lucrare a fost un stănuț, cadou pentru mama ei. Confecționa compoziții de toamnă, iarnă și primăvară pentru grădiniță, apoi pentru nepoțel la școală. Fiind cu al doilea băiat în concediul de maternitate, a înțeles că pasiunea față de lucrul manual, devine o necesitate sufletească.

„Am început să confecționez coșuri cu flori din hârtie creponată, accesorii pentru fetițe foarte multe, și nu m-am oprit doar la aceste lucruri. Am văzut o idee cu lămpile din flori de izolon, și am început să confecționez și așa tip de lucrări. Acum, le solicită foarte multă lume, iar pe mine acest fapt mă bucură. Se întâmplă foarte des, ca ceea ce visez noaptea, să mă trezesc a doua zi și să realizez acea lucrare”, a mai adăugat Alexandra.

Lămpile din flori de izolon mai mari, le confecționează timp de două zile, iar cele mai mici îi iau mai mult timp, în jur la cinci zile. Anul acesta a participat pentru prima data la o expoziție în sat: „Am avut emoții, nu prea aveam multe lucrări acasă. Am fost anunțată în puțin timp până a participa. Am avut lucrări confecționate pentru sărbatorile de Paști, dar și câteva accesorii pentru fetițe. La anul, cu siguranță că voi fi pregătită din timp”.

Uneori, se poate trezi în noapte, ca să-și facă un plan pentru dimineață. Multe lucrări le-a început, dar și le-a lăsat. Cu siguranță că revine la ele, mai adaugă ceva, mai schimbă, și după, din nou le lasă.

„Ceea ce văd noaptea în vis, confecționez a doua zi. Pasiunea mea, pe zi trece, crește în planuri, idei și dorințe. Am un vis, în viitorul apropiat să îmi deschid un mic atelier unde să pot lucra și confecționa mai multe lucrări”, a mai spus Alexandra Prodan.

Îi dorim multe realizări frumoase, iar visul să îi devină un vis împlinit.


Articolul precedentMedic: „Nu mă mai jigniți, oferindu-mi orice fel de bun – de la bani la ciocolată, carne, ouă sau țuică”
Articolul următorMamele aflate în concediu de maternitate vor avea dreptul că primească și îndemnizație, și salariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.