„Al meu nume o să-l poarte / Secolii din gură-n gură” – acesta a fost genericul Zilei Naționalei a Culturii la Florești

0
116

  Pe data de  17 ianuarie, în incinta Școlii de Arte „Nicolae Sulac” din orașu Florești a fost marcată Ziua Naţională a Culturii și aniversarea a 173 de ani de la nașterea marelui geniu al literaturii noastre – Mihai Eminescu, care prin creaţia sa a redat simţul și talentul poporului nostru și a învins, cu adevărat, timpul.

Organizatorul evenimentului cu genericul Al meu nume o să-l poarte / Secolii din gură-n gură” a fost Direcția Cultură, Turism, Tineret și Sport (șefă Ina Litra).

În calitate de oaspeți la sărbătoare au fost prezenți Alim Afonin, vicepreședinte al raionului,  Daniel Turculeț, secretar al Consiliului raional,  Margarita Ceban, directorul Școlii de Arte „Nicolae Sulac”, conducătorii colectivelor cu titlul model din raion.

În cadrul festivității au fost onorați lucrătorii din domeniul culturii din raionul Florești, care zi de zi, prin acțiunile sale, prin comportamentul său și prin exemplele sale, răspândesc frumosul, înțelepciunea și bunătatea.

Pentru promovarea culturii naționale, a valorilor culturale autentice, au fost decernate diplome de merit din partea Ministerului Culturii Republicii Moldova, Consiliului raional Florești, Direcției Cultură, Turism, Tineret și Sport și sindicatelor de ramură promotorilor culturii din raionul Florești. Mesaje de omagiu și recunoștință cu ocazia acestei semnificative sărbători au adus Alim Afonin,  Ina Litra și  Fedora Odobescu.

Cu un repertoriu de muzică de suflet au evoluat corul „Armonia”  (conducător artistic,  Maria Vizitiu), orchestra de muzică populară cu titlul model „Liliacul” (conducător Liviu Ceban),  soliștii Leonid și Maria Groza din satul Frumușica și Victoria Sarmaniuc din satul Cenușa.

Cu prilejul sărbătorii profesionale, le dorim tuturor lucrătorilor din domeniul culturii din raionul nostru ca să fie mereu în lumina frumosului, să aibă parte de realizări frumoase, perseverență în activitatea zilnică, tărie de caracter în tot ceea ce fac, bunăstare și înțelegere în familii, activități și gânduri frumoase.

Silvia RUSU, specialist principal, Serviciul Administrație Publică


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentCURS VALUTAR: leul moldovenesc se apreciază în raport cu euro și dolarul
Articolul următorIgor FOCȘA, director tehnic la SA „Regia Apă-Canal Soroca”: Consumatorii au și obligațiuni, nu doar drepturi / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.