Ai coronavirus sau o simplă răceală/gripă? Află cum să deosebim una de alta

0
948

 Dacă temperatura corpului trece de 37,8 grade Celsius, trebuie să te testezi la COVID-19. Asta pentru că unul dintre principalele simptome a infecției de coronavirus este febra. Trebuie să ții minte: dacă aștepți rezultatele testului la COVID-19, trebuie să te autoizolezi acasă până rezultatul vine și este negativ.

  Dacă nu ai alte simptome, probabil că este vorba despre o răceală. Dar, trebuie să ții cont să strănuți în batistă sau în cot, pentru a nu-i infecta pe alții. Nu lăsa șervețele folosite la nimereală și spală-te pe mâini cât mai des.

   Un nas înfundat, fără alte simptome, cel mai probabil reprezintă o răceală. Dar, dacă ți-ai pierdut gustul sau mirosul, simptomele COVID-19, atunci trebuie să te testezi.

  Tusea este mai greu de distins. Tusea nouă continuă este unul dintre cele mai răspândite simptome ale Covid-19. Dar cum îți dai seama dacă tusea este continuă? Când tușești foarte mult timp de o oră sau ai trei sau mai multe episoade de tuse în 24 de ore.

   Dacă nu ești sigur sau ai respirație îngreunată, contactează medicul de familie. Dar nu merge la consultație la spital până nu îți recomandă medicul de familie, pentru că ai putea să infectezi și alte persoane.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.