Ai coronavirus sau o simplă răceală/gripă? Află cum să deosebim una de alta

0
952

 Dacă temperatura corpului trece de 37,8 grade Celsius, trebuie să te testezi la COVID-19. Asta pentru că unul dintre principalele simptome a infecției de coronavirus este febra. Trebuie să ții minte: dacă aștepți rezultatele testului la COVID-19, trebuie să te autoizolezi acasă până rezultatul vine și este negativ.

  Dacă nu ai alte simptome, probabil că este vorba despre o răceală. Dar, trebuie să ții cont să strănuți în batistă sau în cot, pentru a nu-i infecta pe alții. Nu lăsa șervețele folosite la nimereală și spală-te pe mâini cât mai des.

   Un nas înfundat, fără alte simptome, cel mai probabil reprezintă o răceală. Dar, dacă ți-ai pierdut gustul sau mirosul, simptomele COVID-19, atunci trebuie să te testezi.

  Tusea este mai greu de distins. Tusea nouă continuă este unul dintre cele mai răspândite simptome ale Covid-19. Dar cum îți dai seama dacă tusea este continuă? Când tușești foarte mult timp de o oră sau ai trei sau mai multe episoade de tuse în 24 de ore.

   Dacă nu ești sigur sau ai respirație îngreunată, contactează medicul de familie. Dar nu merge la consultație la spital până nu îți recomandă medicul de familie, pentru că ai putea să infectezi și alte persoane.

 


Articolul precedentVIDEO: “Azi Elon Musk pregătește zborurile pe Marte, iar noi ne că*ăm la Soroca și bem apă la Capitală”
Articolul următor+650 cazuri noi de COVID-19 sunt confirmate astăzi în republică: Soroca mai rămâne printre regiunile cu cazuri noi de infectare
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.