Află de ce să pui cartofii în mașina de spălat vase

0
329

Banii și timpul – sunt două dintre problemele comune ale populației, în prezent. Ei bine, cu ajutorul mașinii de spălat, poți economisi și bani, și timp. Cartofii furnizează o mulțime de beneficii organismului uman și sunt cunoscuți pentru versatilitatea lor. Pot fi gătiți în formă prăjită, fiartă, coaptă, de sine stătători sau ca ingredientt în alte mâncăruri.

Cu toții știm că, înainte de a-i găti, cartofii trebuie să fie spălați foarte bine. Învelișul lor exterior poate să aibă urme de sol, impurități și chiar posibile substanțe chimice. Este important ca tuberculii să fie bine curățați, înainte de a fi gătiți. Dacă trebuie să faci mâncare pentru multe persoane, trucul pe care ți-l vom prezenta îți va plăcea.

Poți să reduci la jumătate timpul de gătire al cartofilor fierți, dacă îi pui în mașina de spălat vase. Da, ai citit bine. Trucul funcționează! Gospodinele care l-au încercat spun că sunt foarte mulțumite de rezultate. Binînțeles, nu ai voie să adaugi detergent în aparatul electrocasnic când introduci cartofii.

Cum să păstrezi cartofii pentru o bună calitate

Înainte de a discuta despre cum poți găti cartofii la mașina de spălat vase, să vorbim despre cum trebuie să-i depozitezi pentru a beneficia de cea mai înaltă calitate a lor. Cartofii au nevoie întotdeauna de aer, astfel încât nu este potrivită să îi păstrezi într-o pungă de plastic, închisă. Pune-i într-o plasă de pânza sau într-o ladă.

Ai grijă și la temperatura din încăperea în care se află cartofii. Majoritatea timp să prezinte aproximativ 20 de grade Celsius. Ei bine, această valoare este mult prea ridicată pentru conservarea corectă a cartofilor. În același timp, păstrarea lor la frigider nu este recomandată, pentru că vor râncezi.

Cel mai bine este să ții cartofii într-un loc întunecat și răcoros. Îi poți pune într-o cămară sau într-o cameră de depozitare, unde să nu pătrundă razele directe ale soarelui. Lumina naturală va favoriza apariția substanțelor precum clorofila și glicoalcaloizii, iar cartofii vor deveni amari și verzui.

Cum fierbi cartofii la mașina de spălat vase

Revenind la subiectul principal, iată cum trebuie să procedezi pentru a fierbe cartofii rapid! După ce i-ai spălat foarte bine, pune cartofii pe rafturile curate și goale ale mașinii de spălat. Evident, nu se adaugă săpun, detergent sau vreun agent de clătire. Setează un ciclu de spălare rapid.

În doar câteva minute, până când ciclul de spălare se va încheia, cartofii vor fi fierți. În jumătate din timpul inițial, tuberculii vor avea forma perfectă pentru a fi gătiți.

sursa: playtech.ro

  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedent„Istoria  orașului Florești, văzută prin lentila aparatului de fotografiat”
Articolul următorDe ce îți crapă călcâiele și cum le poți vindeca în mod natural: 6 cauze + un bonus
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.