Află cine sunt primii câștigători ai concursului “Școala anului”

0
80

Două instituții de învățământ din raion au luat câte un premiu în valoare  de 50 mii lei, în cadrul concursului “Școala anului”, desfășurat în premieră de Direcția raională Învățământ (DÎ).

La prima ediție a concursului, potrivit informațiilor DÎ, au aplicat patru insituții de învățământ. Liceele Teoretice “Constantin Stere” și “Alexandr Pușkin”, la secțiunea “Licee” și gimnaziile Vărăncău și Schineni, la secțiunea “Gimnazii”. Rezultatele concursului au fost anunțate în cadrul festivității prelejuite de sărbătoare profesională Ziua Internațională a Pedagogului, defășurată azi în municipiul Soroca, unde s-au adunat pedagogi din întregul raion.

Potrivit rezultatelor evaluării dosarelor, juriul a decis că premiile merg către LT “Constantin Stere”, care a acumulat 453 puncte, față de 167 cât a obținut instituția concurentă. La cealaltă categorie, înginvător a fost desemnat  Gimnaziul Schineni cu 220 puncte, față de 86 punce accumulate de gimnaziul Vărăncău.

Sursa: Gimnaziul Schineni

Astfel, liceul  “Constantin Stere” și gimnaziul Schineni, au obținut și câte un premiu în valoare de 50 mii lei, care urmează să fie cheltuite pentru dotarea instituției cu cele necesare pentru procesul educativ.

Concursul  “Școala anului” se desfășoară o dată în an, scopul acestuia fiind: asigurarea şi promovarea serviciilor educaţionale de calitate în instituțiile de învățământ din subordine; dezvoltarea capacităţii instituțiilor de învățământ de a implementa și evalua gradul de realizare a standardelor de calitate din perspectiva şcolii prietenoase copilului; asigurarea recunoaşterii publice pentru școlile care au înregistrat performanțe în activitate.

Potrivit regulamentului, activităţile ce ţin de organizarea, desfăşurarea şi totalizarea rezultatelor concursului sunt efectuate de către Comisia de concurs, care include trei reprezentanți ai DÎ, patru consilieri raionali, președintele și vicepreședintele raionului. Concursul se desfășoară pe două secțiuni: ”Licee” și ”Gimnazii”. La fiecare secțiune este desemnat câte un singur învingător.

Printre criteriile în baza cărora vor fi evaluate școlile sunt: rezultatele elevilor la examenele de absolvire a gimnaziului sau la examenele de BAC, în cazul liceelor; rezultatele participării la olimpiadele școlare; continuarea studiilor de către absolvenți; asigurarea instituției cu personal didactic calificat; condiţii pentru creşterea profesională a cadrelor didactice; promovarea imaginii școlii în mass-media și rețele sociale; gradul de satisfacție a părinților, elevilor față de serviciile oferite de instituția de învățământ ș.a.

Citește și: CONCURS: Liceele și gimnaziile din raionul Soroca pot câștiga 50 000 de lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.