Actuala conducere de la sănătate nu se consideră zei, iar pe ceilalți nu-i are de plebei

0
136
Ala Nemerenco, expertă internațională în sisteme de sănătate, 15 august 2017 (editare poză: Igor Rotari)

 Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, explică că, lipsa unor medicamente și consumabile, în unele instituții medicale este urmare a răzbiului din Ucraina, în speță a problemelor care țin de activitatea portului maritim de la Odesa.

„În astfel de cazuri reacționăm prompt și remediem situația cât de rapid posibil. Problema cu lipsa unor consumabile într-un spital sau a unui medicament în alt spital nu este una de sistem, ci ține strict de administrarea acestor spitale. Și nu doar că administrația ar avea carențe în gestionare, dar zeci de ani majoritatea guvernărilor care s-au perindat au abordat un stil arogant, ei considerându-se zei, iar pe ceilalți – plebei. Nimeni nu îndrăznea (doamne ferește!) să deranjeze și să comunice cu Măria Sa Ministrul. Reiterez pentru nu știu a câta oară – directori de spitale, de instituții, medici, pacienți – când vă confruntați cu probleme nu vă resemnați, nu lăsați mâinile în jos, nu căutați jumătăți de soluții, informați-ne. Ministerele sunt pentru dumneavoastră și ale dumneavoastră”, a menționat Ala Nemerenco, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

 

Articolul precedentSesizați diferența? La Soroca banda pentru bicicliști este de 280 de metri, iar la Ungheni vor fi construite peste 20 de km de piste
Articolul următorDouă premii I, un premiu II, un premiu III și cinci Mențiuni au câștigat elevii Colegiului de Arte „Nicolae Botgros” la un Concurs internațional
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.