A fost simplificată procedura de depunere a cererilor de acordare și dobândire a cetățeniei române.

0
339
   Ministerul Afacerilor Externe de la București a întreprins măsuri concrete pentru a simplifica procedura de depunere a cererilor de acordare și dobândire a cetățeniei române.
   Așadar, împreună cu Autoritatea Națională pentru Cetățenie, s-a decis eliminarea cerinței prezentării unor declarații în formă autentică la depunerea dosarului de redobândire a cetățeniei române, conținutul acestor declarații fiind inclus în formularul de cerere-tip adresată Președintelui Comisiei pentru Cetățenie, generat din sistemul informatic consular E-Cons și semnat olograf de către solicitant. Pentru aceasta este de-ajuns prezentarea următoarelor acte:
1. Declarația care atestă faptul că solicitantul nu întreprinde și nu sprijină acțiuni împotriva ordinii de drept sau a securității naționale a României și că nici în trecut nu a fost implicat în astfel de acțiuni;

2. Declarația referitoare la stabilirea domiciliului solicitantului;

3. Declarația din care să rezulte dacă solicitantul a mai depus o altă cerere de redobândire a cetățeniei române;

4. Declarația privind solicitarea transcrierii/înscrierii certificatului de naștere al minorului în registrele de stare civilă române din țară și din străinătate și a existenței sau nu a unui alt act reconstituit, în cazul dosarelor depuse de către părinți pentru minori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.