A avut loc Forumul Regional „Implicarea OSC-lor și a cetățenilor în soluționarea problemelor de mediu”

0
28
 În capitala Nordului, municipiul Bălți, recent s-a desfășurat Forumul Regional cu genericul „Implicarea OSC-lor și a cetățenilor în soluționarea problemelor de mediu”
 
   Organizatorul Forumului a fost  Asociația Obștească „ProCoRe”,  în parteneriat cu Asociația Obștească „CASMED”,  în cadrul proiectului „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova”.   Forumul a fost deschis de Sergiu Mihailov, director executiv al A.O. „ProCoRe” și salutat de reprezentantele de la GIZ.
   În calitate de experți și persoane care au prezentat o informație exhaustivă despre situația la capitolul „managementul deșeurilor în Republica Moldova” au fost Iuliana Cantaragiu, de la Centrul Național de Mediu și Svetlana Bolocan, șef Direcție politici de management al deșeurilor și substanțelor chimice la MADRM. Cu studii de caz și exemple privind situația gestionării deșeurilor în localități din Regiunea de Nord și din țară au venit în fața celor prezenți reprezentanții OSC-le care realizează asemenea proiecte. Evenimentul sa desfășurat în regim mixt, cu prezența fizică și online, prin ZOOM.

AO ”Info-DAVA” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul ”Comunicare pentru schimbare” în raionul Soroca. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).

Articolul precedentDeschiderea Festivalului Internaţional de Muzică „Mărţişor 2021” la Soroca / VIDEO
Articolul următorPrimăvară, în calendar și afară
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.