A 293 zi de război: seara, satul Țekinovca se scufundă în beznă

0
392

Războiul din Ucraina continuă și în ziua cu numărul 293. Printre regiunile cele mai afectate sunt Vinița și Odesa, ambele vecine ale Republicii Moldova, inclusiv ale raionului Soroca. Bunăoară, seara, peste Nistru, la Țekinovca, aproape că nu ard luminile.

În mod telegrafic, situația din țara vecină, în a 293 zi de război este următoarea:

*Ieri, 12 decembrie, președintele Zelensky a felicitat forțale armate ale țării cu ocazia Zilei Forțelor Terestre, înmânănd ordine și medalii celor care s-au evidențiat în lupte și rudelor lor. (FOTO Oficiului președintelui Ucrainei)

*Germania a anunțat un nou lot de ajutoare militare armatei Ucrainei.

*Țările membre ale Uniunii Europene – Estonia, Letonia, Lituania, Polonia și Slovacia au criticat ideea președintelui francez privind „garanțiile pentru Rusia”:

*Ieri, ocupanții au ucis trei persoane civile în regiunea Donețk.

*Armata rusă a bombardat mai multe localități din raioanele Nicopol, Marganeț, Krasnogrigorovsc. Din fericire, fără jertfe omenești.

*Rușii continuă să se retragă din Herson, dar continuă să atace localitățile Liman, Bahmut, Avdeevca.

*Forțele armate ale Kievului au aplicat cinci lovituri asupra punctelor de mobilizare a forței vii, tehnicii, depozitelor cu combustibil și armelor agresorului.

 

 


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentAtrageți și implicați mai mulți turiști cu propriul vostru ghid audio gratuit și câștigați 5000 de euro
Articolul următorLucrările tinerilor pictori din Soroca vor fi expuse la Biblioteca Națională a Republicii Moldova
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.