Leagănul conducerii militare din India (PUBLICITATE)

0
88

   Una dintre cele mai prestigioase instituții de pregătire militară din lume, Academia Națională de Apărare (NDA), formează inimi curajoase care servesc toate cele trei aripi ale Forțelor Armate Indiene – Armata, Marina și Forțele Aeriene. O perspectivă mai profundă asupra filosofiei academiei, facilitățile pe care le oferă și modul în care insuflă disciplină, empatie și camaraderie cadeților săi, transformându-i în militari oficiali de talie mondială.

Unul dintre institutele de instruire militară de prim rang și foarte decorate din India, Academia Națională de Apărare (NDA) a fost fondată la 6 octombrie 1949. A fost printre primele academii de formare din lume care au încercat să antreneaze cadeți pentru Armată, Marină și Forțele Aeriene cu pregătire de specialitate pentru fiecare serviciu. Institutul a fost, de asemenea, rezultatul unei încercări de a crea o ideologie separată și indianizarea forțelor armate indiene după Independenţă. Prin urmare, instrucțiunile academice combinate și pregătirea militară din etapa formativă au fost considerate esenţiale. A fost o decizie importantă, deoarece în acel moment, nici Marea Britanie, nici SUA nu aveau academii similare. Construit la baza Fortului Sinhagad din Pune, reprezintă o mărturie a curajului și sacrificiului lui Tanaji (generalul armatei conducătorului Maratha Shivaji) în timpul unei bătălii împotriva mogolilor în 1670. Inaugurat la 15 ianuarie 1955, nutrește în cadeți un spirit de sacrificiu pentru națiune.

Infrastructură

Principalele clădiri ale Academiei Naționale de Apărare includ centrul administrativ numit Sudan Block și două blocuri academice numite după renumitul cosmonaut indian și absolvent al Academiei Naționale de Apărare, Rakesh Sharma, AC (Ashok Chakra) și căpitanul Manoj Kumar Pandey, PVC (Param Vir Chakra, postum), un teren de paradă impresionant, numit după Param Vir Chakra. Parada de absolvire are loc aici și marchează încheierea unui mandat de succes. Parada cuprinde peste o mie de cadeți participanți care își iau rămas bun de la colegii lor seniori. Alte clădiri pentru instruire includ două săli de sport, trei piscine de dimensiuni olimpice, un teren de hochei cu gazon, terenuri pentru antrenament cu arma, terenuri sintetice de tenis și baschet, un aerodrom, un golf pentru antrenamentul marinei și un complex de antrenament al armatei. O structură importantă a Academiei Naționale de Apărare este Hut Of Remembrance, un loc memorial sfințit unde academia își onorează curajoșii absolvenți. Numele și escadrilele absolvenților care și-au sacrificat viața pentru națiune sunt scrise în piatră aici. Învățarea să respecte și să aducă un omagiu martirilor este o parte esențială a instruirii. Campusul Academiei Naționale de Apărare se întinde pe 8.200 de acri și găzduiește o varietate de floră și faună. O serie de copaci au fost plantați în timpul construcției inițiale a academiei. La aceasta, fiecare cadet nou-intrat adaugă o plantă și își asumă responsabilitatea pe parcursul perioadei sale de formare de trei ani.

O vedere de sus a Academiei Naționale de Apărare din Khadakwasla (aproape de Pune) din Maharashtra. Domul iconic roz-roșcat al clădirii Sudan al academiei (dreapta) se observă clar. Când este văzut din aer, blocul Sudan apare ca o armă gigantică

Instruirea

Academia Națională de Apărare este una dintre cele mai bune academii de pregătire militară din lume. Inițial, modelele de antrenament de la West Point (Academia Militară a Statelor Unite) au fost urmate pentru a pregăti cadeții Academiei Naționale de Apărare, dar de-a lungul anilor, modelele s-au schimbat  pentru a face față provocărilor indiene. Nu există o dovadă mai bună a unei bune pregătiri militare decât rezultatele acesteia în război și numărul de absolvenți ai Academiei Naționale de Apărare care au atins gloria în timp ce conduceau pe front campania la care India a făcut parte. Cadeții din Academia Națională de Apărare nu numai că posedă calitățile unui ofițer responsabil, ci devin și oameni plini de compasiune. Acestora le sunt împărtășite valori precum empatia, solidaritatea și bunătatea. Filosofia de bază în ceea ce privește formarea la Academia Națională de Apărare are în comun (cooperarea între servicii) – trăirea, studierea și lucrul împreună, înțelegerea organizațiilor comune, administrația, capacitățile și limitările serviciilor și abordarea problemelor împreună. Cadeții se antrenează în aer liber, se angajează în jocuri și în activități de aventură, îmbinând astfel spiritul de escadrilă. Instruirea comună este un aspect integral al pregătirii la academie. Obiectivul, pentru un cadet, este acela de a imbina si de a aprecia functionarea celor trei servicii.  Cursul de trei ani constă în formare pentru primii doi ani, iar în ultimul an o parte a instruirii constă în instruire individuală. Cadeții, în ultimul lor semestru, vizitează unitățile de servicii pentru a vedea cum funcționează și pentru a obține o cunoaștere directă a viitorului lor mediu de lucru. Academia Națională de Apărare se mândrește cu o serie de cluburi captivante – călărie, polo, tir, golf, pictură, drumeții, zbor, navigație, fotografie, ciclism și multe altele. Este obligatoriu ca fiecare cadet să facă parte din cel puțin un club. El poate chiar schimba clubul la fiecare șase luni pentru a-și diversifica abilitățile.

Studii

Studiile academice sunt efectuate sub îndrumarea Universității Jawaharlal Nehru (JNU), New Delhi. Programe de studii pentru studii de licență, BSc (Chimie și Informatică) și BTech au fost realizate în colaborare cu Universitatea Jawaharlal Nehru. BTech este obligatoriu pentru cadeții din forțele navale și aeriene, deoarece îi ajută să înțeleagă tehnologia cu care vor trebui să lucreze în timpul serviciului lor. Sălile de clasă din academie sunt echipate cu cele mai noi tehnologii, iar laboratoarele sunt înființate în colaborare cu IIT Mumbai. Mai multe subiecte predate la Academia Națională de Apărare sunt redactate pentru a include exemple din punct de vedere militar, ceea ce face ca înțelegerea istoriei militare și a subiectelor conexe să fie relevantă pentru cadeți. Academia Națională de Apărare este conectată la Rețeaua Națională de Cunoaștere (NKN) și sunt disponibile facilități de e-learning, care a fost valorificate în perioada Covid-19.

Cadeți străini

Antrenamentul la Academia Națională de Apărare este o experiență prestigioasă și o chestiune de mândrie, motiv pentru care mai multe țări din lume își trimit cadeții să se antreneze la academie. Această pregătire se extinde în Asia, Asia de Sud-Est, Africa și multe altele. De-a lungul anilor, cadeți din 33 de țări s-au antrenat la Academia Națională de Apărare. De fapt, din cei 284 de cadeți care au absolvit la institut în 2019, 20 erau din Bhutan, Tadjikistan, Maldive, Vietnam, Mauritius, Afganistan, SriLanka și Myanmar. În prezent, cadeți din 16 țări se antrenează aici. Majoritatea cadeților străini care au fost instruiți la Academia Națională de Apărare au ajuns să ajungă la ranguri mai înalte în țările lor. În timp ce cadeții străini învață despre cultura și artele indiene, cadeții indieni asimilează domenii de excelență precum cross country și box, etc. Academia Națională de Apărare are, de asemenea, un program regulat de schimburi cu academiile militare străine.

Cadeți în timpul ceremoniei de convocare a cursului 134 al Academiei Naționale de Apărare în 2018

Mediu

Pentru a menține mediul curat al academiei, cadeții fac naveta în funcție de ciclurile care sunt prevăzute la sosirea lor. Vehiculul nu numai că îi menține pe cadeți în formă, ci și promovează filozofia „Carbon Neutral” a Academiei Naționale de Apărare. În timp ce puterea solară este utilizată pentru încălzirea apei, luminile LED luminează academia. Cu plantații de arbori și curățarea lacului Khadakwasla din apropiere, esența servirii mediului este absorbită de fiecare cadet.

Academia Națională de Apărare este una dintre puținele instituții de formare din lume care a trecut testul timpului și a asigurat un flux continuu de aspiranți în cele trei servicii. Nivelurile tehnologice în schimbare rapidă și conceptele militare au necesitat o nevoie tot mai mare de cooperare între servicii, care a fost piatra de bază a instruirii Academiei Naționale de Apărare. Formarea oferită la Academia Națională de Apărare nu a fost doar la înălțimea viziunii părinților fondatori, a evoluat continuu pentru a-și îndeplini scopul declarat de a menține țara în siguranță, urmând motto-ul institutului „Seva Paramo Dharma” (Serviciu înainte de sine).

AUTOR: Air Marshal TS Randhawa –Autor

Ediția 01, 2021

Air Marshal TS Randhawa este un absolvent al Academia Naționale de Apărare. Încadrat în Forțele Aeriene Indiene în 1972, a fost membru fondator și liderul „Thunderbolts”echipa de acrobație a aeronavelor IAF 9. Un fost comandant la Academia Națională de Apărare, și i s-a acordat Medalia Param Vashisht Seva și Medalia Vayu Sena pentru distinsul său serviciu.

 


Articolul precedentUn pieton a decedat, fiind lovit de o mașină, în preajma satului Volovița
Articolul următorO menajeră din Soroca este bănuită că ar fi furat bunuri și bani în sumă de peste 200 mii de lei / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.