Învățământul dual – prioritatea unor școli atractive

0
37

Campania de promovare a Învățământului Dual „P” își încheie cu brio primul an de activitate în regiunea de nord a Moldovei. Însă munca specialiștilor din sistemul educațional din raionul Ocnița în promovarea Învățământului Dual continuă.

La inițiativa doamnei Ecaterina Sturzinschi, metodist al Direcției Educație Ocnița au fost organizate și desfășurate trei ateliere de lucru cu managerii școlari, profesori la disciplina „Dezvoltare personală”, elevi, membri ai Consiliului raional al elevilor.

În cadrul atelierelor de lucru „Parteneri pentru educație”, „Școala – nucleu al parteneriatului”, „Prioritățile unei școli atractive” a fost remarcată  importanța activităților de ghidare în carieră a tinerilor, informarea lor despre oportunitățile de formare profesională în Republica Moldova, în corespundere cu tendințele pieței muncii. Participanții au fost informați despre activitățile interactive, derulate în perioada martie – octombrie 2020, în 23 de instituții școlare, precum și despre rezultatele obținute pentru regiunea de nord, în special pentru raionul Ocnița, unde au fost informați 676 tineri despre oportunitățile și perspectivele de formare profesională prin Învățământul Dual.

Profesionalism, responsabilitate, efort și nu în ultimul rând, conlucrare eficientă între parteneri, sunt pilonii de bază în realizarea sarcinilor comune.  Oferirea serviciilor educaționale de calitate care pregătesc tinerii pentru viața independentă,  în corespundere cu prioritățile naționale în domeniul educației, determină colaborarea Direcției Educație Ocnița cu societatea civilă, în special cu Asociațiile Obștești „ARIS” și „DEMOS” din mun. Edineț.

AO ”Info-DAVA” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul ”Comunicare pentru schimbare” în raionul Soroca. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).


Articolul precedentParteneriat durabil pentru o viață fără violență
Articolul următorÎn România vaccinarea împotriva COVID-19 începe după Crăciun, iar în RM acest proces va demara în luna mai
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.