Amintiri din copilărie… cu Viorica Fortuna

0
159

Copilăria… Ce frumoși au fost acești ani! Fără telefoane, fără griji și cu multe clipe interesante și haioase. Fiind o fire energică, îmi plăceau (ca și acum, de altfel) aventurile. Frumoase pe atunci erau iernile, cu multă zăpadă, iar noi, copiii, ne bucuram nespus de feeria ei.

Cu câtă râvnă colindam dealurile Visocii pentru a căuta cel mai abrupt deal, iar când ajungeam cu săniuța în vale nu reușeam să ieșim din zăpadă. Obosiți și îmbujorați, ne întorceam acasă, iar hainele de multe ori prindeau țurțuri. Dar cele mai haioase momente le petreceam pe înserate la derdelușul ce trecea chiar pe lângă casă. Când zăpada se presa bine, săniuțele zburau ca vântul la vale. Și cel mai interesant era că atunci când se sfârșea dealul trebuia să o cotești la dreapta și vai de tine dacă nu reușeai, nimereai drept în gardul vecinului, care, auzind lovitura în gard, ieșea cu nuielușa. Ehehei!, atunci nu mai simțeai nici o durere. Ne ridicam buluc, săniuțele de funie și fuga la deal de nu mai găseai atunci vinovatul.

Află și alte amintiri din copilăria sorocenilor aici – observatorul.md/tag/amintiri-din-copilarie


Articolul precedentVIDEO: Cele mai apreciate fotografii din concursul Mini Miss și Mister Soroca
Articolul următorVezi pe curse charter sunt programate pentru perioada 15-28 iunie
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.