O favoare răsplătită cu cercetare penală

0
65
A încercat să își ajute un consătean, iar acum riscă să fie cercetat penal pentru deținerea actelor contrafăcute. Un locuitor al satului Antonești, r-nul Cantemir, a fost depistat la trecerea frontierei de stat cu un permis de conducere moldovenesc, total fals.
 
În punctul de trecere Cahul, pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat cetățeanul moldovean de 40 de ani, ca pasager al unei mașini de ocazii. În timpul controlului de frontieră și acționând în baza analizei de risc,  angajatul Poliției de Frontieră a observat la persoana dată un plic, acest fapt a trezit bănuieli privind conținutul acestuia. În discuții s-a aflat că plicul nu aparține călătorului, cel din urmă fiind rugat de un consătean să-l transmită unui conațional stabilit în Italia.  Ca rezultat al verificării plicului s-a depistat un permis de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile moldovenești pentru categoriile B și C. Cercetarea minuțioasă a documentului cu tehnica specială a stabilit prezența mai multor elemente de contrafacere al acestuia. 
 
Deși bărbatul și-a continuat călătoria a confirmat disponibilitatea de a conlucra cu polițiștii de frontieră pentru elucidarea circumstanțelor infracțiunii. Permisul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei tehnico-judiciare.
 
sursa: border.gov.md/foto simbol

Articolul precedentOPINII: “Este ca și cum ai combina maioul cu cravată sau un costum sportiv cu papion. Va râde lumea de noi.”
Articolul următorCopiii orfani şi nevoiaşi se vor odihni gratuit la taberele din țară
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.