Secretul celor mai bune sarmale de post

0
85

Sarmalele de post sunt o alternativa delicioasa si sanatoasa la varianta traditionala cu carne. Cu toate acestea, multi se plang ca nu au acelasi gust savuros sau ca nu ies la fel de fragede. Exista insa cateva secrete care transforma sarmalele de post intr-un preparat extraordinar, cu un gust bogat si o textura perfecta.

Alegerea ingredientelor potrivite

Pentru ca sarmalele de post sa fie la fel de gustoase ca cele traditionale, umplutura trebuie sa fie bine aleasa si echilibrata. In loc de carne, se folosesc ingrediente care adauga aroma si consistenta, cum ar fi:

Ciupercile – dau un gust usor afumat si o textura asemanatoare cu cea a carnii

Orezul si hrisca – ofera consistenta si absorbtie buna a aromelor

Morcovii si ardeiul – adauga dulceata naturala si o nota de prospetime

Nuca macinata – secretul pentru un gust bogat si o textura satioasa

Ceapa caramelizata – intensifica aromele si aduce un plus de savoare

O alta varianta este folosirea proteinelor vegetale, cum ar fi soia granulata sau lintea, pentru a imita textura carnii.

Frunza ideala pentru sarmale fragede

Un alt aspect important este alegerea frunzei. Daca folosesti varza murata, aceasta trebuie bine desarata inainte, iar foile trebuie oparite usor pentru a fi mai maleabile. In cazul in care preferi frunze de vita de vie, acestea trebuie inmuiate in apa calduta sau fierte pentru cateva minute.

O alternativa interesanta sunt frunzele de stevie, care ofera un gust usor acrisor.

Trucuri pentru un gust bogat

Calirea ingredientelor – Ceapa, morcovul si ciupercile trebuie calite inainte, pentru a intensifica aromele. Aceasta tehnica ajuta umplutura sa fie mai gustoasa.

Condimentele fac diferenta – Cimbrul, boabele de piper, dafinul si un praf de ienibahar ofera un gust profund.

Adaugarea sucului de rosii sau a bulionului – Sarmalele de post au nevoie de mai multa umiditate, iar sucul de rosii ofera gust si fragezime.

Fierberea lenta – Secretul unor sarmale perfecte este gatirea la foc mic, timp de cateva ore. Cele mai bune sarmale de post se fierb lent pe aragaz sau in cuptor, la foc mic, timp de cel putin 3 ore.

Un strat de varza tocata la baza cratitei – Acest truc previne lipirea sarmalelor si le ofera un plus de savoare.

Cu ce servesti sarmalele de post

Sarmalele de post merg de minune cu mamaliga calda, ardei iute si o portie generoasa de muraturi. Pentru un plus de savoare, poti adauga si un sos de rosii facut in casa. Cu aceste trucuri, sarmalele de post vor avea un gust la fel de bun ca cele traditionale, iar cei care le gusta vor fi surprinsi de cat de aromate si fragede pot fi.


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentNoua ministră a economiei a depus jurământul
Articolul următorArmenia și Azerbaidjan au ajuns la un acord de pace
OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.