Ce poți face cu cojile de la banane sau portocale. De asta nu e bine să le arunci

0
1747

Cei mai mulți au tendința de a arunca cojile fructelor, cum ar fi cele ale bananelor sau ale portocalelor. Fac acest lucru fără să știe că ele conțin multe proprietăți și beneficii de care pot profita cu ușurință. Iată la ce le poți folosi de acum înainte. Trucurile pe care nu le știai.

De ce să nu mai arunci cojile de la portocale sau de la banane

În mod tradițional, se consideră că această parte a fructului este un deșeu, fapt pentru care, de cele mai multe ori, cojile ajung la coșul de gunoi. Ceea ce nu mulți știu însă este că ele au mai multe proprietăți și utilizări decât ne putem imagina.

Ce poți face cu cojile de la banane 

Cojile de banane au proprietăți antioxidante, vitamine și minerale, care pot ajuta la combaterea diferitelor probleme de sănătate și afecțiuni. Iată câteva dintre posibilele lor utilizări:

– Ajută la filtrarea apei, datorită capacității sale de a absorbi plumbul și cuprul.

– Frecarea unei coji de banană pe piele ajută la reducerea disconfortului provocat de o mușcătură de insectă.

– Coaja de banană are proprietăți regenerative care ajută la accelerarea procesului de vindecare a rănilor.

– De asemenea, este utilă în combaterea și prevenirea negilor. Se freacă zilnic coaja de banană peste negul respectiv și în scurt timp vor apărea rezultate.

– Pentru a combate acneea și inflamația pe care o provoacă pe piele, se freacă o coajă de banană pe zona afectată în fiecare seară.

– Cojile de banane sunt utile și pentru lustruirea mobilei. Tot ce trebuie să faci este să le freci pe mobilă și apoi să o ștergi cu o cârpă de bumbac.

Ce poți să faci cu cojile de la portocale

Mulți dintre nutrienții din portocală se găsesc tocmai în coaja acesteia. O portocală de mărime medie are în jur de 60 de flavonoide și 170 de fitonutrienți diferiți care oferă beneficii pentru sănătate. De asemenea, acestea o fac utilă pentru diverse alte întrebuințări casnice.

– Coaja de portocală are proprietăți care îmbunătățesc digestia și stimulează metabolismul datorită conținutului ridicat de fibre.

– Ajută la combaterea naturală a gazelor, arsurilor la stomac, vărsăturilor și eructațiilor acide. De asemenea, este recomandată pentru a stimula pofta de mâncare și pentru a ameliora greața.

– Consumul de pulbere de coji de portocale are proprietăți expectorante, ajută la ameliorarea tusei și a astmului.

– Principalele beneficii ale cojilor de portocale se datorează uleiului esențial ”D-limonen”, care are proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii.

– În frumusețe, pot fi folosite pentru a exfolia pielea și a îndepărta celulele moarte care pot cauza puncte negre și coșuri. Ele ajută, de asemenea, la reducerea petelor maronii de pe piele.


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentȘorici în saramură, reţeta veche. Ingredientul care îl face aromat şi îl transformă într-o delicatesă
Articolul următorDeputatul Ion Babici: Pentru binele republicii noi suntem gata să colaborăm cu toate formațiunile politice care doresc integrarea în Uniunea Europeană / Video
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.