12.636 de lei – costul Poliței de Asigurare medicală Obligatorie rămâne neschimbat

0
137

  Costul poliței de asigurare medicală obligatorie nu se va schimba anul viitor. Aceasta va rămâne la prețul de 12.636 de lei. De asemenea, rămân în vigoare și facilitățile dacă polița va fi procurată în primele trei luni ale anului. În funcție de categoria beneficiarului, aceasta va costa între 1.014 și 4.056 de lei, scrie stiri.md cu referire la moldova1.md

  „Va rămâne nouă procente cuantumul primei de asigurare obligatorie în mărime procentuală, din salariu și alte recompense, și mărimea primei de asigurare obligatorie de asistență medicală integrală va fi de 12.636 de lei”, a declarat Ion Dodon, director general al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM)

Potrivit CNAM, pentru anul viitor, Fondul Asigurărilor Obligatorii de Asistență Medicală este planificat la nivelul de 14,5 miliarde de lei, atât la venituri, cât și la cheltuieli.

Cei mai mulți bani, potrivit instituției, vor fi prevăzuți pentru creșterile salariale ale lucrătorilor medicali, pentru extinderea listei medicamentelor compensate sau pentru tratamentul accidentelor vasculare cerebrale.


Articolul precedentEi vor să fie primar la Băhrinești
Articolul următorEi vor să fie primar la Dominteni
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.