Nouă din nouă posibile!!! Echipele sorocene au acumulat maximum de puncte, chiar dacă FC Inter a jucat pe o toloacă ordinară

0
430

Etapă senzațională pentru cele trei echipe sorocene, care ne reprezintă în Campionatul Republicii Moldova la fotbal, Liga a 2-a, seria Nord. Cu eforturi comune, fotbaliștii de la FC Inter, EFA și FC Visoca au marcat 10 goluri și au obținut, pentru prima dată de la începutul competiției, un rezultat maxim – 9 puncte din 9 posibile!

Chiar dacă fotbaliștii de la FC Inter nu-și vor atinge scopul pentru acest sezon – promovarea în Liga 1, Marin Russu, Mihai Ursu, Igor Balan, Vadim Rusu și K au toate motivele să se felicite pentru jocul prestat și pentru faptul că au demonstrat pe teren/toloacă (când este vorba despre „arena” din Soroca) că merită cu prisosință mai mult decât au în prezent. Or, FC Inter nu doar vrea să acceadă într-un eșalon mai superior, dar și poate face acest lucru. Păcat că sorocenii au pierdut mai multe puncte, în meciuri pe care le-a avut la îndemână, și la „numărarea bobocilor” s-ar putea să ne înecăm ca țiganul la mal, dar … poate la anul facem pasul cel mare?

Meciul din etapa ordinară a fost totalmente la discreția fotbaliștilor de la FC Inter, iar scorul final, 3-0, nici pe departe nu caracterizează ostilitățile din teren – sorocenii au fost net superiori adversarului și dacă meciul se termina cu un scor de 6-0 sau 7-0 oaspeții de la Glodeni nu ar fi avut motive de supărare. Ba mai mult, cei peste 100 de spectatori care au privit meciul „pe viu” au fost niște norocoși, fiindcă gazdele au fost în mare formă și au demonstrat un joc de mare clasă. Putem doar să ne imaginăm cum ar fi stat lucrurie dacă cele două echipe aveau noroc de un gazon mai de Doamne ajută, dar nu de o mocirlă care deja devine emblematică pentru urbea de pe Nistru… De altfel, gazdele chiar din minutul doi, când Igor Balan a marcat în urma unei combinații de mai mare dragul, au dat de înțeles că oaspeții nu au nici o șansă. Și dacă în primele 45 de minute a fost marcat doar două goluri (al doile fiind marcat de Sergiu Ivanov, în minutul 30, de vină sunt starea terenului și transversala, care s-au opus majorării scorului. În repriza secundă sorocenii au dominat în totalitate, marcând încă un gol, prin căpitanul Mihai Ursu (min.89) și nimerind bara, când se părea că mingea nu are o altă cale decît a se opri „în ațe”. Oricum, victoria din meciul cu FC Grănicerul a fost, în opinia mea, cea mai frumoasă din acest sezon.

O victorie concludentă a obținut și echipa EFA, marcând cinci goluri în poarta outsiderului și primind în propria poartă doar un singur gol. Vedeta echipei a fost Valentin Fedco, care a marcat două goluri, în minutul 41, din penalty și în minutul 45, celelalte reușite aparținînd lui Vasile Pașa (13), Roman Leșco (17) și Viorel Stratulat (71) Ce-i drept, acest succes a fost unul așteptat, dar faptul că EFA manifestă o mare poftă de joc, în ultimele etape, ne dă speranțe că viitorul acestei formații sună bine… Și totuși, cel mai senzațional mi se pare scorul înregistrat la Bălți, unde gazdele au fost învinse, cu scorul de 2-1, de FC Visoca. Pe ntru visoceni au marcat Victor Colun (14) și Iulian Antonov (55).

Pe de altă parte, aceste succese nu au schimbat poziția celor trei formații în clasament, toate trei rămânând pe aceleași poziții. Și aceasta din cauza că echipele aflate mai sus au un avans simțitor în fața rivalilor. Să zicem, râbnițenii au învins la Pepeni și au păstrat diferența de puncte de 9 puncte (dacă ținem cont de faptul că FC Inter a susținut cu un meci mai puțin). Iată și rezultatele tehnice ale etapei: FC PEPENI-ISCRA: 0-1; FC ȚARIGRAD-CF LOCOMOTIVA: 2-3; EFA-CF RÂȘCANI: 5-1; FC SÂNGEREI-FC EDINEȚ: 1-4; FC OLIMPIA-FC VISOCA: 1-2.

Clasamentul la zi se prezintă astfel:

Următoarea etapă se va desfășura sămbătă, 29 aprilie, cu începere de la ora 17:00. Sorocenii de la FC Inter au poate ultima șansă de a micșora distanța față de lider or, joacă chiar pe terenul acestuia. Numai o victorie a FC Inter ar putea da aripi sorocenilor și turna plumb în picioarele celor de la Iscra. EFA va examina „grănicerii” și are toate șansele să revină acasă cu cele trei puncte, iar FC Visoca joacă, la Soroca, cu FC Sângerei, și poate continua ceea ce a început la Bălți. În celelalte partide se întâlnesc FC Edineț-FC Pepeni, Vukturii Cutezători-CF Locomotiva și CF Râșcani-FC Țarigrad. (Dan AOLEI)

 

 


Articolul precedentConsulul General al României la Bălți, Petrișor Ionel Dumitrescu, a fost într-o vizită de lucru la Soroca
Articolul următorOraşul Soroca poseda în jurul său peste o sută de vii
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.