Cum poți câștiga în acest an Premiul Consiliului Raional Soroca în domeniul Culturii?

0
207

Secţia Cultură şi Turism Soroca iniţiază procedura de organizare şi decernare a Premiilor Consiliului Raional Soroca în domeniul Culturii, eveniment care devine unul tradițional în zona noastră. Premiile Consiliului Raional Soroca, se acordă de Ziua profesională a lucrătorilor din cultură celor mai distinşi promotori în domeniul culturii din raionul Soroca.

Premianţii vor primi diploma Consiliului Raional şi premiu bănesc. Gala Premiilor Consiliului Raional Soroca în Domeniul Culturii se acordă celor mai distinși promotori în domeniul culturii din raionul Soroca pentru anul 2022.

“Prin acest concurs ridicăm prestigiul domeniului cultură, îl facem mai atractiv pentru tineri și-i încurajăm să tindă spre rezultate cât mai înalte, dar totodată, Gala Premiilor în domeniul Culturii este o modalitate de apreciere la justa valoare a oamenilor care muncesc și contribuie la promovarea Culturii Sorocene. Desigur, că merită și este corect să participe cât mai mulți în concurs, dar acest lucru depinde de comunitate, de cei care îi apreciază și-i înaintează pentru decernare” ne-a declarat Grigore Bucataru, Șeful Secției Cultură și Turism Soroca.

Scopul decernării Premiilor este aprecierea meritelor deosebite în cercetarea, conservarea și valorificarea patrimoniului cultural al raionului Soroca, subliniază organizatorii. Iar obiectivele de bază sunt sporirea prestigiului activităţii în domeniul culturii, creșterea gradului de responsabilizare pentru alinierea la standardele naționale și internaționale în domeniul culturii, stimularea activității de creaţie și de cercetare a specialiștilor din mediul culturii, motivarea angajaților din domeniul culturii pentru autodezvoltare și formare continuă și încurajarea experiențelor inovatorii și avansate în domeniul dat.

De obicei Premiul Consiliului Raional Soroca în domeniul Culturii se conferă unei singure persoane sau unui grup de persoane pentru fiecare domeniu separat, candidaţii fiind înaintaţi de Secţia Cultură şi Turism, Administraţia publică de nivelul I şi II, Instituţii publice, Asociaţiile obşteşti, ONG-uri.

Domeniile de decernare a Premiilor
1. Premiul în domeniul coregrafiei;
2. Premiul în domeniul biblioteconomiei şi bibliografiei;
3. Premiul în domeniul artei teatrale;
4. Premiul în domeniul muzicii:
• populară;
• aerofonă;
• corală;
• uşoară;
5. Premiul în domeniul conservării patrimoniului cultural şi al muzeografiei;
6. Premiul în domeniul patrimoniului cultural imaterial;
7. Premiul în domeniul culturii organizaţionale;
8. Premiul în domeniul artelor plastice;
9. Premiul în domeniul promovării culturii în mass-media;
10. Premiul în domeniul culturii – proiecte investiţionale;


Articolul precedentMicii „Exploratori” au descoperit Soroca de Ziua Internațională a Ghidului de Turism / VIDEO
Articolul următorInvitație la concert – „Primăvara în vocea tinereții”, organizat de o elevă de la Colegiul de Arte „Nicolae Botgros”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.