Cum salvezi orezul ars

0
67

Orezul este unul din cele mai apreciate și consumate alimente din întreaga lume. Bucătăriile de peste tot îl folosesc în diverse rețete. Din acesta se pot abține nenumărate feluri de mâncare gustoase și simple. Cu siguranță cele mai multe gospodine îl adoră pentru că se face rapid și nu are nevoie de prea multă atenție. Cu toate astea, trebuie să îi acorzi câteva minute la finalul procesului pentru ca acesta să nu se prindă pe fundul recipientului.

Sigur ți s-a întâmplat și ție asta și ai văzut cum prinde o aromă neplăcută. Câteva doamne au încercat să îl salveze prin adăugarea unor legume, dar nu este suficient. O metodă genială presupune să adaugi pâine în oala în care l-ai fiert. Puține bucătărese de duminică știu că astfel reușesc să nu arunce întreg preparatul.

Ce trebuie să faci?

Trebuie doar să adaugi câteva felii de pâine în cratiță și să acoperi vasul cu un capac. Așteaptă 15 minute până când pâinea absoarbe aroma și mirosul de arsură, iar mai apoi scoate alimentul. Cartofii îți sunt și ei de mare ajutor în acest scenariu.

Curăță unul sau mai mulți cartofi, în funcție de cantitatea de orez pe care o ai, iar mai apoi pune câteva felii din ei deasupra orezului ars. Acoperă oala și așteaptă 20 de minute. O să observi cum boabele nu vor rămâne cu o mireasmă neplăcută și poți să servești în continuare orezul celor dragi.

Specialiștii recomandă totuși puțină atenție la ultimele minute de fierbere. În cazul în care vezi că acesta rămâne fără apă și riscă să se ardă, adaugă puțin stoc de legume sau pui fiert pentru ca temperatura să nu se strice, iar orezul să se facă prea moale.

sursa: playtech.ro


Articolul precedentRepublica Moldova ar putea primi gaze din Grecia
Articolul următorUn bărbat de 69 de ani și concubina sa au fost găsiți carbonizați în casa cuprinsă de flăcări

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.