Nefericirea i-ar putea „îmbătrâni” pe unii oameni mai mult decât fumatul

0
89

Oamenii de știință din întreaga lume încearcă să folosească inteligența artificială pentru a crea un nou tip de „ceas” care îți poate măsura  vârsta biologică cu adevărat. Cercetătorii din Statele Unite și Hong Kong au conceput un algoritm de computer pentru a crea un nou ceas de îmbătrânire care încorporează mai mulți factori de sănătate psihologică și biomarkeri din sânge.

Măsurând anumite aspecte ale sănătății fizice a unei persoane, cum ar fi microbiomul intestinal sau markerii de inflamație din sânge, cercetătorii speră să prezică într-o zi cât de „tânăr” sau „bătrân” este cineva în anii biologici. Dacă prognoza este corectă, ar putea ajuta experții să înțeleagă de ce unele persoane îmbătrânesc mai repede decât altele și ce factori de stil de viață contribuie la acel proces de îmbătrânire.

Ei au instruit algoritmul pe datele de la aproape 5.000 de adulți sănătoși în setul de date China Health and Retirement Longitudinal Study (CHARLS), care include doar participanții de 45 de ani sau mai mult, apoi l-au testat pe datele de la alte 7.000 de persoane. Este pentru prima dată când cercetătorii au pregătit un ceas de îmbătrânire exclusiv pe o populație chineză atât de mare (majoritatea studiilor sunt efectuate în populații occidentale) și este, de asemenea, printre primele care încorporează factorii de stres pentru sănătatea mintală.

În cele din urmă, autorii au descoperit că factorii psihologici, cum ar fi sentimentul de nefericire sau de singurătate, se adaugă la vârsta biologică a unei persoane cu până la 1,65 ani. Efectul a depășit alte caracteristici demografice individuale, inclusiv sexul biologic, zona de locuit, starea civilă și starea de fumat.

sursa: playtech.ro


Articolul precedentSătenii din Vasilcău au revenit la scrâncioburile de altădată / VIDEO și GALERIE FOTO
Articolul următorViorica Bulat: Oamenii care luptă pot pierde, oamenii care nu luptă au pierdut deja / VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.