Ministra Sănătății, Ala Nemerenco: „La Soroca unele lucruri îți bucură ochiul, iar la altele te ia groaza”

0
611
  Ieri, la Soroca, într-o vizită de lucru a fost ministra Sănătății, Ala Nemerenco, care a vizitat secțiile Spitalului raional, Centrul consultativ-diagnostic, Centrul de sănătate, Stația de asistență medicală de urgență prespitalicească, Centrul de sănătate publică, Centru privat de diagnosticare.
  Ministra a menționat, pe pagina sa de Facebook, că „… unele lucruri sunt puse bine și îți bucură ochiul și inima, de la altele te cam ia groaza. Mă întreb –  cum s-a făcut ca Soroca să nu dețină o policlinică normală, cu condiții pentru medici, personal și pacienți? Cum să educi respect în rândul pacienților față de sistemul de sănătate când standardele sistemului sunt buchisite ca chibriturile într-o clădire veche de prin 1870? Unde au dus politicienii, sistemul toți anii ăștia încât am ajuns mai în urmă decât unde ne-am oprit?…
Soroca e un oraș deosebit. Cu mare și victorios trecut. Dar și viitor. De aceea vom investi în infrastructura sistemului de sănătate. Vom asigura spitalul cu tomograf computerizat, ultrasonograf, analizatoare, mașini de anestezie, sisteme moderne de sterilizare, generatoare de oxigen, incubatoare pentru nou-născuți și multe altele. Centrul de Sănătate Publică va fi reparat și dotat. Stația de AMU va primi ambulanțe noi. Toate aceste proiecte sunt demarate deja. Rămâne să identificăm resurse și soluții pentru activitatea de ambulatoriu… Mulțumesc medicilor pentru discuții sincere. Sper că am ajuns la înțelegerea să eliminam plicurile și mulțumirile, rămânând demni de profesia aleasă. În majoritatea ochilor am văzut aceleași așteptări pe care le am eu. E un drum greu cel de curățire si reparare, dar eu sunt convinsă că am pășit pe el”.


Articolul precedentPloi și temperaturi suportabile ne promit meteorologii duminică, când va avea loc Festivalul „Fanfara Argintie” și Târgul „Produs de Soroca”
Articolul următorCrimă legată cu un cult religios – părinții i-au fost uciși 40 de ani în urmă.
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.