9 MAI: Persoanele care vor încălca legea riscă amenzi de la 4.500 de lei până la 30.000 de lei.

0
89
white dove flying on clear blue sky

  Astăzi, în mai multe localități din Republica Moldova se vor desfășura evenimente dedicate Zilei Victoriei. În acest context, poliția atenționează că este interzisă expunerea la vedere, confecționarea, răspândirea, precum și deținerea în vederea difuzării publice a atributelor ori simbolurilor general cunoscute care sunt utilizate în contextul unor acțiuni de agresiune militară, crime de război sau crime împotriva umanității, precum și al propagandei sau glorificării acestor acțiuni.

 

  Astfel,  simbolurile interzise sunt: drapelele, benzile și panglicile colorate/de conștientizare (banda bicoloră negru-portocaliu), emblemele (elemente grafice, litere sau cifre și combinații ale lor), insignele, uniformele, sloganurile, formulele de salut, precum și orice alte asemenea însemne, utilizate de către participanții la acțiuni de agresiune militară, crime de război sau crime împotriva umanității.

În caz de încălcarea legii, persoanele fizice  riscă amendă de la 4.500 la 9.000 lei sau 30/60 de ore de muncă în folosul comunității,  persoanele cu funcție de răspundere riscă amendă de la 9.000 la 18.000 de lei, iar persoana juridică – de la 18.000 la 30.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.