9 MAI: Persoanele care vor încălca legea riscă amenzi de la 4.500 de lei până la 30.000 de lei.

0
98
white dove flying on clear blue sky

  Astăzi, în mai multe localități din Republica Moldova se vor desfășura evenimente dedicate Zilei Victoriei. În acest context, poliția atenționează că este interzisă expunerea la vedere, confecționarea, răspândirea, precum și deținerea în vederea difuzării publice a atributelor ori simbolurilor general cunoscute care sunt utilizate în contextul unor acțiuni de agresiune militară, crime de război sau crime împotriva umanității, precum și al propagandei sau glorificării acestor acțiuni.

 

  Astfel,  simbolurile interzise sunt: drapelele, benzile și panglicile colorate/de conștientizare (banda bicoloră negru-portocaliu), emblemele (elemente grafice, litere sau cifre și combinații ale lor), insignele, uniformele, sloganurile, formulele de salut, precum și orice alte asemenea însemne, utilizate de către participanții la acțiuni de agresiune militară, crime de război sau crime împotriva umanității.

În caz de încălcarea legii, persoanele fizice  riscă amendă de la 4.500 la 9.000 lei sau 30/60 de ore de muncă în folosul comunității,  persoanele cu funcție de răspundere riscă amendă de la 9.000 la 18.000 de lei, iar persoana juridică – de la 18.000 la 30.000 de lei.

 

Articolul precedentMotanul familiei a murit salvând doi copii de un șarpe veninos
Articolul următorÎn atenția călătorilor! În legătură cu instituirea Orei Marțiale, până la 10 mai a fost stabilit un regim special de circulație pentru regiunea Odesa
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.