43 316 927.11 lei – atâta au cheltuit concurenții electorali din Fondul electoral

0
31

Concurenții electorali înscriși în cursa pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent au prezentat la Comisia Electorală Centrală ultimul raport privind finanțarea campaniei, aceasta a costat 43 316 927,11 lei, relatează MOLDPRES.

Potrivit legislației electorale, concurenții care au deschis cont cu mențiunea „Fond electoral” erau obligați să prezinte Comisiei, în termen de trei zile de la deschiderea contului și, ulterior, săptămânal, rapoarte privind finanțarea campaniei electorale. Prin urmare, pentru finanțarea campaniei electorale a concurenților electorali au fost deschise 18 conturi bancare; cinci concurenți au informat despre nedeschiderea contului cu mențiunea „Fond electoral”.

Până astăzi la CEC au fost recepționate 191 de rapoarte financiare. Au fost înregistrați 3 484 de donatori, dintre care 3 019 persoane fizice de pe teritoriul țării, 409 persoane fizice din afara țării, 56 de persoane juridice.

La alegerile legislative de duminică vor participa 23 de concurenți electorali – 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent.

Articolul precedentVictor Cobăsneanu – a abandonat medicina, a îmbrățișat ziaristica, dar s-ar fi afirmat și în sport / VIDEO
Articolul următorCum arată satul Soroca? / VIDEO / SĂ NE AMINTIM
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.