43 316 927.11 lei – atâta au cheltuit concurenții electorali din Fondul electoral

0
30

Concurenții electorali înscriși în cursa pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent au prezentat la Comisia Electorală Centrală ultimul raport privind finanțarea campaniei, aceasta a costat 43 316 927,11 lei, relatează MOLDPRES.

Potrivit legislației electorale, concurenții care au deschis cont cu mențiunea „Fond electoral” erau obligați să prezinte Comisiei, în termen de trei zile de la deschiderea contului și, ulterior, săptămânal, rapoarte privind finanțarea campaniei electorale. Prin urmare, pentru finanțarea campaniei electorale a concurenților electorali au fost deschise 18 conturi bancare; cinci concurenți au informat despre nedeschiderea contului cu mențiunea „Fond electoral”.

Până astăzi la CEC au fost recepționate 191 de rapoarte financiare. Au fost înregistrați 3 484 de donatori, dintre care 3 019 persoane fizice de pe teritoriul țării, 409 persoane fizice din afara țării, 56 de persoane juridice.

La alegerile legislative de duminică vor participa 23 de concurenți electorali – 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.