3 februarie, zi istorică: Numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul persoanelor infectate

0
28

Pe data de 3 februarie omenirea a atins o bornă. Acest moment reprezintă depășirea numărului de vaccinați în raport cu numărul persoanelor infectate, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24. 

Aceasta însă pe departe nu înseamnă că pandemia intră într-un declin. Majoritatea vaccinaților luați în calcul încă n-au primit a doua doză. În plus, mutanții virusului slăbesc considerabil eficiența vaccinurilor, iar aceasta ar putea declanșa un nou val de îmbolnăviri.

Mai multe publicații de specialitate au anunțat ieri că pe glob s-au vaccinat 104,9 milioane de oameni, în timp ce numărul total al infectărilor este de 104,1 milioane. Numărul de infectări de coronavirus continuă totuși să crească în 44 de țări, iar numărul deceselor asociate bolii a ajuns la nivel global la cel puțin 2,26 de milioane de oameni.

Odată cu dezvoltarea noilor tulpini, guvernele din întreaga lume accelerează procesul de vaccinare. Până pe 3 februarie, statele lumii au cumpărat 7,7 miliarde de doze, iar alte 5 miliarde  sunt în prezent negociate sau rezervate pentru extinderea contractelor existente.

Articolul precedentEuro crește cu 5 bani, iar dolarul cu 4 bani
Articolul următorAcum au loc consultări publice ale Consiliului Raional Soroca / VIDEO LIVE
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.