3 februarie, zi istorică: Numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul persoanelor infectate

0
28

Pe data de 3 februarie omenirea a atins o bornă. Acest moment reprezintă depășirea numărului de vaccinați în raport cu numărul persoanelor infectate, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24. 

Aceasta însă pe departe nu înseamnă că pandemia intră într-un declin. Majoritatea vaccinaților luați în calcul încă n-au primit a doua doză. În plus, mutanții virusului slăbesc considerabil eficiența vaccinurilor, iar aceasta ar putea declanșa un nou val de îmbolnăviri.

Mai multe publicații de specialitate au anunțat ieri că pe glob s-au vaccinat 104,9 milioane de oameni, în timp ce numărul total al infectărilor este de 104,1 milioane. Numărul de infectări de coronavirus continuă totuși să crească în 44 de țări, iar numărul deceselor asociate bolii a ajuns la nivel global la cel puțin 2,26 de milioane de oameni.

Odată cu dezvoltarea noilor tulpini, guvernele din întreaga lume accelerează procesul de vaccinare. Până pe 3 februarie, statele lumii au cumpărat 7,7 miliarde de doze, iar alte 5 miliarde  sunt în prezent negociate sau rezervate pentru extinderea contractelor existente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.