27 de lucrători medicali de la Spitalul Raional Soroca depistați cu Coronavirus. Va intra instituția în carantină?

2
11499

Din cele 33 de cazuri confirmate ieri de Coronavirus la cetățenii raionului Soroca, în 27 de cazuri este vorba despre lucrători medicali ai Spitalului Raional Soroca, inclusiv medici și asistente medicale. Cum s-a ajuns la acest lucru nu știm, cert este că informațiile pe care anterior ni le spuneau medicii despre criza echipamentelor de protecție sunt mai aproape de adevăr decât poveștile conducerii spitalului că totul este bine și „avem de toate”. 

Am contactat-o repetat în ultimele zile pe Angela Rusnac, șefa Spitalului Raional Soroca, pentru ai afla opinia cum de s-a ajuns aici și de ce nu au fost ascultați medicii, dar suntem ignorați și nu ni se răspunde la apeluri și mesaje. Între timp există riscul ca Spitalul Raional Soroca să intre în carantină.

„La moment se investigează situația de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, urmează ca ei să ne informeze care sunt necesitățile și cum trebuie să procedăm, ne-a declarat Veaceslav Rusnac, președintele raionului Soroca și conducătorul Comisiei pentru Situații Excepționale Soroca. Eu nu sunt specialist în domeniu și nu vă pot spune. S-au luat măsurile necesare, contacții au fost trimiși în carantină, inclusiv pacienții. Doar că trebuie să înțelegeți că nu este așa de ușor de stabilit contacții, mai ales că avem cetățeni care ascund datele cu cine au discutat și interacționat, este un lucru nevoios și voluminos. Cetățenii nu trebuie să facă panică, iar medicii trebuie să-i numim eroi”.

Situația din ultimele săptămâni este tot mai complicată, iar astăzi toți angajații Substației Medicale Urgentă din Soroca urmează să fie testați pentru a vedea dacă au contractat virusul.

2 COMENTARII

  1. Хотелось сказать этим критикам ” демисия кондучеря” возмись сделай что нибудь сама исправь ситуацию а неумничай лёжа на диване!

  2. Observatorul de Nord – Respect ! Lucrătorilor medicali, Doctorilor Soroceni – Sănătate și Puterea în luptă cu Covid-19. Sorocenii – Stați Acasă !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.