24 de livădari vor participa la Festivalul Mărului în acest an

0
163

Tradițional, în luna septembrie, la Soroca, se desfășoară Festivalul Mărului. În acest an, la eveniment vor participa mai mulți producători de mere, mai exact 24 (față de 16 în anul trecut), a anunțat Grigore Bucătaru, șeful Secției Cultură și Turism, responsabilă de organizarea programului festiv al evenimentului.

Potrivit lui Bucătaru, organizatorii au tras concluzii din edițiile anterioare ale festivalului și au făcut unele schimbări în desfășurarea acestuia. Astfel, evenimentul va avea loc tot la Cetate, dar de data aceasta alaiul se va împărți în două părți: tehnica și/sau căruțele se vor alinia în partea stângă a cheiului (spre vamă), iar participanții, la dreapta. Asta  pentru a nu aglomera spațiul din fața fortăreței, unde se vor desfășura majoritatea activităților.

Scena va fi amplasată in fața cetății, mai spune șeful Secției Cultură și Turism, iar cheiul râului Nistru pe segmentul dintre cetate și restaurantul din preajmă, va fi exploatat la maxim. Primăria municipală, unul dintre partenerii evenimentului, promite că lucrările de renovare a cheiului pe acest segment vor fi finalizate până la festival.

Tradițional vot fi desfășurate concursuri cu premii ale expozițiilor agenților economici, concursul culinar,  concursul costumelor tematice printre elevi etc. Elevii învingători vor fi premiați în acest an pe scena din cetate. Organizatorii promit că celelalte activități din programul festivalului vor fi desfășurate înafara fortăreței, pentru ca toți cetățenii să aibă acces liber.

Ce-a de-a VIII-a ediție a festivalului va avea loc la 23 septembrie. Evenimentul este organizat de Consiliul raional Soroca (Secția Cultură și Turism, Direcția Agricultură și Alimentație publică), în parteneriat cu Primăria Soroca, CRT Dacia și alții

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.