21 de sfaturi pentru acei care au trecut de 60 sau sunt la această „limită”

0
651
sursa: pixabay.com
sursa: pixabay.com
  Pentru persoanele care sunt la limita de trecere a vârstei de 60 de ani sau au trecut această „barieră”, vă propunem 21 de sfaturi care ar putea să „diminueze” din strsul legat de trecerea într-o nouă categorie de vârstă
01 – Acum ai ajuns la timpul să folosesti banii agonisiți. Folosește-i și bucură-te de ei. Nu-i păstra doar pentru cei care s-ar putea să nu aibă nici o idee despre sacrificiile pe care le-ai făcut pentru a-i obține. Aminteste-ți că nu este nimic mai periculos decât o nora ori un ginere cu idei mărete pentru banii tăi câștigati din greu. Avertizare: aceasta vărsta nu nu mai este una bună pentru noi investiții, chiar dacă par grozave si fara riscuri. Ele aduc doar probleme și griji. Aceasta este varsta să te bucuri de liniște și pace.
02 – Nu-ți mai fă griji pentru situația financiară a copiilor și a nepoților tai și nu te simțiți rău să-ti cheltuiesti banii agonisiti Ai avut grijă de copii mulți ani. Le-ai oferit o educație, mâncare, adăpost și sprijin. Responsabilitatea este acum a lor de a-si câștiga banii proprii.
03 – Menține o viață sănătoasă. Fă exerciții moderate (cum ar fi mersul în fiecare zi), mâncă sanatos și dormi suficient. Este ușor să te îmbolnăvești și devine mai greu să rămâi sănătos. De aceea, trebuie să te menții în formă bună și să fi conștient de nevoile tale medicale și fizice. Ține legătura cu medicul, fă-ti analizele chiar și atunci când te simți bine.
04 – Cumpără întotdeauna cele mai bune, cele mai frumoase articole pentru celălalt semnificativ din viata ta. Scopul cheie este să te bucuri de banii tăi alături de partenerul tău. Într-o zi unul dintre voi îi va duce lipsa celuilalt, iar banii nu vor oferi nici un confort atunci. Bucurați-vă împreună de ei.
05 – Nu te stresa asupra lucrurilor mărunte. Ai reusit să treci peste multe în viață. Ai acumulat experiente bune și cele rele, dar lucrul important este prezentul. Nu lăsa trecutul să te tragă în jos și nu lăsa viitorul să te sperie. Trăieste pentru ziua de azi. Problemele mici vor fi uitate în curând.
06 – Indiferent de vârstă, păstrează întotdeauna dragostea în viață. Iubește-ți partenerul, iubește-ți viața, iubește-ți familia, iubește-ți aproapele și amintește-ți: Un om nu este bătrân atât timp cât posedă inteligență și afecțiune.
07 – Fii mândru, atât în spirit cât și în aparenta. Nu înceta să mergi la salonul de coafură sau la frizer, să-ți faci unghiile, să mergi la dentist, continua să-ti cumperi parfumurile și cremele preferate. Atunci când esti bine întreținut la exterior, aceasta se reflecta în interior, făcându-te să te simțiți mândru și in putere.
08 – Nu pierde din vedere trendurile de modă pentru vârsta ta, dar păstrează-ți propriul stil. Nu este nimic mai lipsit de atractie decât o persoană în vârstă care încearcă să poarte moda pentru tineret. Ți-ai format propriul stil ce arată bine pentru tine – păstrează-l și fii mândru de el. Face parte din cine esti.
09 – Rămâi mereu la informat. Citeste ziare, urmăreste știrile. Accesează online și citeste ce spun oamenii. Tine un cont de e-mail activ și încercă să utilizezii unele dintre rețelele de socializare (Facebook, etc.) Vei fi surprins de vechii prieteni pe care îi vei reîntâlni. Să fii în contact cu ceea ce se întâmplă și cu oamenii pe care îi cunoști este important la orice vârstă.
10 – Respectă generația tânără și opiniile lor. Este posibil să nu aibă aceleași idealuri ca tine, dar sunt viitorul și ei vor dirija lumea în direcția aleasă de ei. Dă-le sfaturi, nu critici, și încercă să le reamintesti că înțelepciunea de ieri se aplică și astăzi.
11 – Nu folosi niciodată expresia “pe vremea mea”. Vremea ta este acum. Atâta timp cât trăiești, faci parte din acest acum. Candva ai fost mai tânăr, dar traiesti în continuare acum. De aceea, bucură-te de zilele pe care le ai.
12 – Unii oameni își îmbrățișează anii de aur, în timp ce alții devin amărați și morocănosi. Viața este prea scurtă pentru a-ți pierde zilele cu acestia. Petrece-ți timpul cu oameni pozitivi și veseli. Timpul petrecut in compania celor morocănosi te va imbătrani inainte de vreme și vei deveni mai greu de suportat.
13 – Să nu cazii preda tentației de a locui cu copiii sau nepoții (dacă situatia financiara iti permite). Sigur, a fi înconjurat de familie sună minunat, dar cu toții avem nevoie de spatiul nostru. Ei au nevoie de al lor și tu ai nevoie de al tău. Dacă ți-ai pierdut partenerul (cele mai adanci condoleanțe), atunci găseste o persoană care să se mute cu tine și să te ajute. Chiar și atunci, fă acest lucru numai dacă simți că ai nevoie cu adevărat de ajutor sau nu vrei să trăiești singur.
14 – Nu-ți abandona hobby-urile. Dacă nu ai, creaza-ți. Călătoreste, plimba-te, găteste, citeste, ia ore de dans. Adopta o pisică sau un câine, crește o grădină, joacă cărți, șah, domino, golf. Pictează, fă voluntariat sau incepe o colectie de ceva. Găseste ceva cu care iti place sa-ti ocupi timpul.
15 – Chiar dacă nu iti place, încercă să accepți invitații la botezuri, absolviri, zile de naștere, nunți, conferințe. Încercearcă să participi. Ieși din casă, întâlneste oameni pe care nu i-ai văzut de ceva vreme, incearcă ceva nou (sau ceva vechi). Iar când nu esti invitat, nu te supăra. Pentru toti exista limită de resurse și nu toată lumea poate fi găzduită. Important este să ieși din casă din când în când. Mergi la muzee, mergi in aer liber.
16 – Fii conversaționist. Vorbește mai puțin și ascultă mai mult. Unii vorbesc prea mult despre ei si despre trecutul lor, fără să le pese dacă ascultătorii lor sunt cu adevărat interesați. Ascultă mai întâi și răspunde la întrebări, dar nu trece la povești mai lungi decât dacă ți se cere. Acesta este un mod eficient de a reduce dorința lor de a vorbi cu tine. Vorbeste pe un ton politicos și încercâ să nu te plângi sau să critici—mai ales dacă nu este nevoie. Încercă să acceptați situațiile așa cum sunt. Toată lumea trece prin aceleași lucruri, iar oamenii au o toleranță scăzută la tănguieli. Găseste întotdeauna și lucruri bune de spus.
17 – Durerea și disconfortul merg mână în mână cu înaintarea în vârstă. Încercă să nu te lasi prada lor, acceptă-le ca parte a ciclului vieții prin care trecem cu toții. Încearcă să nu te găndesti prea mult la ele. Ele nu te reprezinta pe tine ca persoana, ci sunt ceva care ti s-au adăugat la viața. Dacă devin întregul tău focus, se pierde din vedere persoana care ai fost.
18 – Dacă ai fost jignit de cineva – iartăl. Dacă ai jignit pe cineva – cere-ți scuze. Nu te incărca cu resentimente. Nu servește decât la a te face morocănos și amar. Nu contează cine a avut dreptate. Cineva a spus odată: A fi mereu ranchios si răutacios este ca și cum ai lua otravă și a aștepta cealaltă persoană să moară. Nu te otrăvi. Iartă, uită și continuă-ti viața ta.
19 – Dacă ai o credință puternică, savureaz-o. Dar nu-ți pierde timpul încercând să îi convingi pe alții. Ei vor face propriile alegeri indiferent de ceea ce le spui și asta nu îți va aduce decât frustrare. Trăiește-ți credința și dă un exemplu. Trăiește fidel credințelor tale și lasă memoria ta să-i convingă.
20 – Râzi mult. Râzi la toate. Aminteste-ți că esti unul dintre cei norocoși. Ai reușit să ai o viață, una lungă. Mulți nu ajung niciodată la această vârstă, nu ajung niciodată să experimenteze o viață deplină. Dar tu ai reusit. Deci, de ce să nu râzi? Găsește umor în situația ta.
21 – Nu băga de seama ce spun alții despre tine și cu atât mai puțin ce ar putea gândi despre tine. O vor face oricum și de aceea ar trebui să fii mându cu tine și de ceea ce ai realizat in viata. Lasă-i să vorbească și nu-ți face griji. Ei nu au idee despre istoria ta, de amintirile tale și viața pe care ai trăit-o până acum. Mai ai inca multe de scris in capitolul tau de viata, așa că nu pierde timpul cu ce ar putea crede alții. Acum este momentul să te relaxezi, să fii în pace și sa fii cât de fericit posibil!
SURSA: Facebook

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentCe înseamnă litera M care se află pe frunțile unor pisici?!
Articolul următorEste indicat să faci duș chiar înainte de somn? Descoperirea din ultimul studiu, ce se întâmplă în corpul tău
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.