2067 de operații de cataractă au fost finanțate de CNAM de la începutul anului

0
40

În primele șase luni ale anului 2019, în instituțiile medicale din Republica Moldova au fost efectuate 2067 de operații de cataractă din cele 5500 finanțate în acest an de Casa Națională de Asigurări în Medicină, transmite IPN.

Într-un comunicat al CNAM se precizează că suma totală alocată acestor operații depășește 55 de milioane de lei, din care aproape 21 de milioane au fost alocate pentru prima jumătate a anului.

În comunicat se mai arată că cele 2067 de operații efectuate până acum reprezintă 37% din numărul total de operații de cataractă contractate de CNAM în anul curent.

„Costul mediu al unui caz tratat, acoperit din fondurile AOAM, constituie aproape 10 mii de lei, sumă ce include şi cheltuielile pentru consumabile”, se precizează în comunicat, unde se mai arată că CNAM poartă negocieri pentru ca aceste servicii medicale să fie efectuate de către prestatorii privați.

„În 2019, CNAM a încheiat contracte pentru prestarea acestor servicii cu 11 instituţii medicale. De aceste operaţii beneficiază toate persoanele asigurate care au indicaţii medicale pentru o astfel de intervenţie şi se află pe lista de aşteptare”, arată comunicatul.

IPN


Articolul precedentPremieră la Soroca: Festivalul Educației
Articolul următorFără scutire personală, taxe mai mari pentru poluarea mediului și alte măsuri fiscale aprobate de Guvern
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.