19 familii ar putea fi obligate să plece din casele sociale din Soroca

0
1726

La ședința din 5 mai 2022, unul dintre proiectele de pe ordinea de zi, este și cel cu privire la beneficiarii caselor sociale. Autorii proiectului au stabilit că 43 de familii nu întrunesc condițiile Legii nr 75/2015 cu privire la locuințe, iar 21 de familii nu întrunesc condițiile Regulamentului cu privire la modul, selectarea și distribuireа locuințelor. Totodată consilierilor li se propune să rezoluționeze contractele cu 19 familii.

Amintim că un proiect similar se regăsea pe ordinea de zi a Consiliului Raional Soroca din 17 februarie 2022, atunci urma să fie rezoluționate contractele cu 21 de familii.

La ședința Consiliului Raional Soroca, din 17 februarie 2022, familiile care riscă să rămână fără locuințele sociale au venit cu un mesaj pentru conducerea raionului și consilierii raionali. 

Curtea de Conturi a Republicii Moldova a constatat anterior că la acordarea unor locuințe sociale, inclusiv în raionul Soroca, nu au fost respectate prevederile legale la organizarea, realizarea și monitorizarea implementării acestui proiect. Președintelui rаiоnului Soroca și Consiliului Raional i se cerea revizuirea listei beneficiarilor de locuințe sociale.


Articolul precedentRăzboiul a „lichidat” pandemia? Vezi cum răspund la această întrebare invitații emisiunii „OBSERVATORUL”/ VIDEO
Articolul următorDe Paștele Blajinilor vom avea VREME FRUMOASĂ
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.