10 proiecte vor fi finanțate din Fondul pentru Tineri Soroca

0
369

Ieri, au fost semnate contractele de grant cu câștigătorii Programului Raional de Granturi al Fondului pentru Tineri Soroca, runda a VIII-a, activitate realizată în cadrul Planului de acțiuni planificat pentru perioada anului 2019 și Proiectul „Fondul pentru Tineri Soroca”.

Potrivit unui comunicat emis de CRT DACIA, la eveniment au fost prezenți grupurile de inițiativă și mentorii acestora. Cu un mesaj de felicitare pentru câștigători a venit vicepreședintele Consiliului Raional Soroca, Iurii Todirean: ”Tinerii sunt viitorul nostru, Consiliul Raional Soroca va susține în continuare inițiativele tinerilor și a Centrului DACIA, care este un partener activ implicat în viața tinerilor din municipiul Soroca”. Directorul executiv al Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA, doamna Stela Babici, de asemenea a venit cu un mesaj de susținere pentru tineri: ”Centrul DACIA este și va fi mereu alături de tineri și inițiativele lor, suportul primit s-a realizat datorită faptului că sunteți activi. Doar împreună putem rezolva orice problemă care apare în localitate. Tinerii care trec prin activitățile Centrului DACIA se ridică și merg mai departe, nu se opresc chiar dacă întâlnesc în cale obstacole”. Din numărul de formulare de aplicare depuse de grupurile de tineri din municipiul și r-nul Soroca, s-a decis selectarea a 10 proiecte, care vor fi finanțate pentru perioada 2019, runda a VIII-a.

  • Proiectul: Labirintul sănătății, s. Rublenița, r-nul Soroca;

  • În pas cu evoluția, IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca;

  • Curtea școlii — un spațiu deschis, IP Liceul Teoretic ”Constantin Stere”, mun. Soroca;

  • Împreună pentru o generație sănătoasă, s. Schineni, r-nul Soroca;

  • Cinematograf școlar, IP Liceul Teoretic ”A. Pușkin”, mun. Soroca;

  • Sportul e viață, s. Căinarii Vechi, r-nul Soroca;

  • Consiliul elevilor — model de participare a tinerei generații, s. Racovăț, r-nul Soroca;

  • Noaptea filmelor sub stele, s. Cosăuți, r-nul Soroca;

  • Jurnalism școlar — curaj și implicare, s. Volovița, r-nul Soroca;

  • Casa cu minuni, IP Teatrul ”V. Apostol”, mun. Soroca.

Suma totală a Programului de Granturi este de 95 661,00 lei, colectați de membrii Fondului pentru Tineri Soroca, inclusiv contribuția oferită de Consiliul Raional Soroca și Fundația Est-Europeană. Proiectul ”Fondul pentru Tineri” este implementat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA și susținut financiar prin intermediul Fundației Est-Europene din resursele acordate de Guvernul Suediei, inclusiv la nivel local de Consiliul Raional Soroca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.