Vocea durerii: Războiul din Afganistan povestit de o mamă / VIDEO

0
162

La 26 martie 1983, cel de-al doilea fiu, Boris, al familiei Dubălari din satul Parcani, a fost luat la război în Afganistan. Iulia Dubălari, mama băiatului, ne povestește că, la câteva luni după aceasta, cu ocazia hramului satului, a venit colegul de clasă al fiului ei, Vitalie Gîncu, din Redi-Cereșnovăț, să ia adresa, având presimțirea că ar putea ajunge și el în Afganistan. Așa s-a și întâmplat; la 1 octombrie a fost înrolat și dus la război. Înainte de sărbătoarea de 9 mai, Vitalie a fost adus acasă mort.

-Eram la parnice (răsadniță), făceam tutun, și când a venit un om cu tractorul și a spus că l-au adus pe fiul lui Lidia Minovna, mort, eu am muțit, nu am vorbit în ziua aceea un cuvânt, toată ziua am plâns.

Toată săptămâna lucra la tutun, iar duminica, în loc să se odihnească, femeia se ducea la biserica din satul vecin, Volovița, și se ruga ca fiul ei să se întoarcă nevătămat acasă.

Articolul precedentHoroscopul zilei de 11 februarie 2024: Astrele recomandă relaxare şi timp petrecut în compania celor dragi
Articolul următorButonul secret care apare la telefoanele iPhone

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.