Vicepreședintele PUN, Alexandru Cimbriciuc, a anunțat că va candida independent pentru fotoliul de deputat

0
1292

Alexandru Cimbriciuc, vicepreședintele Partidului Unității Naționale, a anunțat că se înscrie în cursa electorală pentru fotoliul de deputat. Fostul viceministru al Apărării intenționează să candideze independent, pe circumscripția uninominală nr. 7, Soroca. La 17 decembrie, conducerea PUN a anunțat că nu va participa la alegeri în calitate de concurent electoral și că va sprijini blocul ACUM la scrutinul parlamentar din 24 februarie 2019.

Potrivit lui Vladimir Nicuța, președintele Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale nr. 7, municipiul Soroca, au fost înregistrate patru grupuri de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în susținerea candidaților, printre care și grupul de inițiativă care va colecta semnături în susținerea candidaturii lui Alexandru Cimbriciuc.

Potrivit legislației, pentru susținerea candidaților (bărbați) trebuie să fie colectate 500-1000 de semnături, iar pentru susținerea candidatelor (femei) – 250-500 semnături.

După prezentarea semnăturilor, Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale va adopta decizia de înregistrare sau de refuz al înregistrării candidatului.

Urmăriți rubrica „Aleg informat” în care vom relata despre candidații din raionul Soroca pentru funcția de deputat în Parlament și alte subiecte ce țin de scrutinul din 2019.

sursa foto: facebook.com/alexandru.cimbriciuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.