Veşti bune de la Şeptelici (GALERIE FOTO)

0
83

   Ziua de 28 august a fost ca o zi de hram pentru localnicii din Şeptelici. În centrul satului s-a inaugurat o porţiune de drum reparată recent şi un scuar amenajat gospodăreşte. Aceasta după ce sătenii au identificat ca una dintre cele mai importante probleme ale localităţii starea deplorabilă a drumului şi a podurilor din centrul satului. Grupul de iniţiativă locală, condus de Ludmila Curoşu, împreună cu autorităţile s-au implicat în realizarea unui proiect care a schimbat în câteva luni aspectul acestui loc.

Înainte de începerea evenimentului Aglaia Cazac, locuitoare a satului Şeptelici, îmi spune cu mândrie că este plăcut surprinsă de ce s-a realizat. “Este foarte bine, vedeţi şi singuri ce frumuseţe au făcut, până acum nici râpa nu o puteai trece. De când este primăriţă doamna Victoria Andriuţă, care are un an de când este la putere, foarte mult se vede din urma ei ce face”. Şi Tudor Popileovschi a ieşit la plimbare cu nepoatele Marionela şi Victoria ca să probeze noul trotuar. “Este minunat. Noi, bătrânii, când mergem pe aici avem unde ne odihni un pic. Dacă s-ar ţine tot aşa, satul nostru ar mai învia oleacă”, zice bărbatul.

   

Mari emoţii în această zi avea şi primăriţa Victoria Andriuţă, care a depus nu doar eforturi zilnice pentru a vedea proiectul realizat, dar şi mult suflet. “Noi sărbătorim astăzi în sat realizarea unui succes, un succes mic, dar cu eforturi mari. Am reuşit să câştigăm un proiect prin intermediul Fundaţiei Est-Europene de 3 mii de dolari, la această sumă de bani a contribuit şi Primăria Şeptelici cu 66 mii de lei, am avut şi agenţi economici care au venit cu sume considerabile şi nu în ultimul rând locuitorii satului, care au ajutat cu bani şi cu munca”. Pentru a duce totul la bun sfârşit unii săteni au lucrat zile în şir pe bază de voluntariat, doar ca localitatea să fie mai frumoasă. Printre cei care au venit să se bucure alături de săteni au fost Vladimir Nicuţa, vicepreşedintele raionului Soroca, Ghenadie Donos, șeful Direcţiei de Învăţământ, Vitalie Muntean şi Silvia Leşan, primari ai localităţilor Rubleniţa şi Schineni, Valentina Onica şi Ala Taran de la Asociaţia obştească “Casa Speranţelor”, reprezentanţii executorilor, colegi de partid ai doamnei primar ş.a.

Vladimir Nicuţa a menţionat în discursul său că “Evenimentul de astăzi nu ar fi fost posibil dacă nu era implicarea comunităţii şi înţelegerea că este o problemă comună şi numai prin eforturi comune se poate de rezolvat. Dumneavoastră aici, la Şeptelici, aţi demonstrat că numărul oamenilor care înţeleg ce înseamnă interesul comun şi cum să ne unim ca să-l realizăm este în creştere, pentru care eu vă felicit”. Realizările făcute cu eforturi comune sunt asfaltarea a 118 metri de drum şi trotuar, s-a deblocat un pod, iar o punte a fost lărgită şi amenajată, a fost construit zidul gardului, s-a amenajat scuarul, s-au instalat bănci, s-a pavat o alee cu “felii” din trunchi de copac, au fost împletite garduri din nuiele, s-au plantat flori ş.a. Printre cei care au apreciat realizarea reuşită a proiectului a fost şi Valentina Onica de la Centrul de Asistenţă Socială “Casa Speranţelor”. “Ideea acestui proiect vine de la organizaţia “Casa speranţelor”, care a selectat trei sate — Şeptelici, Schineni şi Vasilcău, primării care sunt conduse de două doamne, Victoria Andriuţă, care este nouă în funcţie, şi Silvia Leşan cu experienţă mai mare, dar şi un domn, Gheorghe Cojocaru. Aici s-a demonstrat că dacă totuşi vrem ceva şi este un lider puternic, dornic de a face lucruri frumoase, acestea se pot realiza”. Cei care au dat o mână de ajutor au primit scrisori de gratitudine, iar la final pentru săteni şi oaspeţi a fost organizat un concert cu cântece şi dansuri.


Proiectul “Împreună pentru o comunitate prosperă” a fost implementat de AO Centrul de Asistenţă Socială “Casa Speranţelor” cu suportul Fundaţiei Est-Europene din resursele acordate de Guvernul Suediei şi Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/ DANIDA.


Articolul precedentAmenajarea resurselor forestiere ÎS Soroca
Articolul următorConsiliul orășenesc se convoacă în ședință extraordinară
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.