Un salariu de bază, cel puțin, pentru munca prestată în condiții de risc.

0
793
dacă în 2019 salariul de funcție a deputatului era de 13.940 de lei, atunci în 2020 este deja 18.122 de lei.

   Parlamentul Republicii Moldova a aprobat în lectură finală proiectul de modificare a Codului Muncii, Legii salarizării și Legii salarizării în sectorul bugetar pentru a motiva salariații care muncesc în condiții cu risc sporit pentru sănătate.

   Acest proiect prevede că, pentru munca prestată în condiții cu risc sporit pentru sănătate, salariaților li se stabilesc sporuri de compensare, mărimea cărora va constitui cel puțin un salariu de bază.

Altfel, categoriile de salariați implicați în prestarea muncii în condiții de risc sporit pentru sănătate în perioada stării de urgență, de asediu sau de război ori în perioada stării de urgență în sănătate publică se vor stabili de Comisia pentru Situații Excepționale a R. Moldova sau, după caz, de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

 


Articolul precedentSpitalul raional Soroca a primit 4 concentratoare de oxigen, în cadrul Programului „Oxigen pentru părinți”
Articolul următorSăptămâna aceasta am putea avea temperaturi negative de până la -5 grade Celsius și chiar ninsori
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.