Un medic din Drochia punea diagnoze false unor pacienți, ca aceștia să-și perfecteze pașapoarte în regim de urgență

0
429
Șeful Secției Medicilor de familie din cadrul IMSP CS Drochia este cercetat penal pentru corupere pasivă, după ce a fost documentat o perioadă de ofițerii Direcției generale teritoriale Nord (DGT) a CNA și procurorii oficiului Nord al Procuraturii Anticorupție. Medicul ar fi pretins și primit bani pentru a stabili diagnoze false unor pacienți, iar pentru un certificat ar fi cerut între 100 și 200 de euro, scrie echipa.md

 Anchetatorii au constatat că, începând cu luna iunie 2022, șeful Secției ar fi eliberat certificate fictive unor persoane, în care le-ar fi indicat necesitatea tratamentului urgent peste hotarele țării. Faptele descrise au fost comise în perioada, în care Agenția Servicii Publice anunța eliberarea pașapoartelor doar în cazuri excepționale, inclusiv în cazurile de urgențe medicale și necesitatea unor tratamente în străinătate. Astfel, mai multe persoane și-au perfectat pașapoartele în regim de urgență, justificând solicitarea prin concluziile medicale, prescrise de bănuit, iar pentru un certificat ar fi achitat între 100 și 200 de euro.

Astăzi, CNA și Procuratura Anticorupție au desfășurat acțiuni de urmărire penală la domiciliul și biroul medicului. De la fața locului au fost ridicate fișe medicale, registre, certificate și telefoane. În prezent, se investighează toate circumstanțele cauzei pentru a stabili și alte persoane implicate.

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală. Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentȘedință informativă cu genericul ”ADOLESCENȚĂ FĂRĂ VIOLENȚĂ„
Articolul următorSoroceanul Ruslan Nour, plecat la muncă în Polonia, este de negăsit din data de 8 octombrie
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.