Uleiul de floarea soarelui – cap de afiș la ședința Guvernului

0
88

Pe perioada stării de urgență, uleiurile dezodorizate vor face parte din lista produselor social importante, prețul de comercializare a căror este reglementat, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Începând cu astăzi,19 mai 2022, TVA-ul la exportul și reexportul uleiului de floarea soarelui dezodorizat, inclusiv din Zona Economică Liberă și Portul Internațional Liber Giurgiulești se va face fără drept de deducere. Deciziile au fost aprobate  în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, prezidată de prim-ministrul Natalia Gavrilița.

Au fost aprobate un șir de măsuri privind fluidizarea traficului transfrontalier de mărfuri. În acest sens, directorul Serviciului Vamal va stabili posturile vamale speciale și procedura de vămuire, în funcție de categoria mărfurilor și tipurile de transport. Totodată, pentru unele posturi vamale, regimul de muncă va fi asigurat în schimburi, cu o durată mai mare de 12 ore, cu respectarea duratei întreruperii în muncă între ture.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.