Trucurile geniale prin care scapi de bolile trandafirului. Vor înflori până în toamnă

0
181

Dacă îți place să îngrijești de plante, fără îndoială problema bolilor pe care le pot dezvolta nu îți este străină. Ca orice organism, și trandafirii sunt sensibili și pot să prezinte afecțiuni. Există numeroase motive pentru care plantele dezvoltă „simptome” mai puțin plăcute, care de multe ori pot fi remarcate la nivelul frunzelor.

Factorii de mediu pot determina dezechilibrul florilor. Stresul este o problemă cât se poate de reală în cazul trandafirilor și poate fi stimulat de: temperaturi extreme, apă insuficientă, condiții proaste ale solului și fertilizare incorectă.

Pe lângă factorii de mediu, și infecțiile fungice și bacteriene pot declanșa apariția numeroaselor pete negre și a mucegaiului la nivelul trandafirilor. Astfel de boli se pot răspândi rapid, de la frunze până la flori și, netratate, pot să provoace daune semnificative plantei.

Trucurile geniale prin care scapi de bolile trandafirului

Una dintre cele mai cunoscute boli remarcate în cazul trandafirilor este pătarea neagră, cauzată de ciuperca Diplocarpon rosae. Această afecțiune se manifestă, în primă fază, pe partea superioară a frunzelor. Pe măsură ce boala se extinde, petele negre încep să capete dimensiuni din ce în ce mai mari.

Poți combate pătarea neagră a trandafirilor aplicând florii un tratament cu unul dintre următoarele produse: Airone SC, AMN Promot, Amistar, Zoxis 260 SC sau Coprantol Duo.

Mana se numără, de asemenea, printre cele mai comune afecțiuni sesizate la nivelul plantelor. Aceasta afectează, de obicei, tufele de trandafiri și este declanșată de o ciupercă ce poartă denumirea de Peronospora sparsa, care intervine în momentul în care umiditatea este mult prea ridicată.

Mana se manifestă prin pete de culoare roșiatică la nivelul frunzelor trandafirului. În timp, pot să apară și pete de culoare albă. Cei mai experimentați grădinari spun că această afecțiune a plantelor poate fi tratată cu unul dintre următoarele produse: Zoxis 250 SC, Amistar, AMN Promot, Airone SC sau Coprantol Duo.

Pentru a preveni bolile trandafirilor, trebuie să te asiguri că plantele cresc într-un mediu sănătos, în condiții de viață potrivite. Fii întotdeauna atent la procesul de fertilizare, la starea solului, precum și la nivelul de hidratare al plantei.

sursa: playtech.ro


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentCe aplicații din China au cucerit lumea și care dintre ele ne spionează?
Articolul următorFructele care te scapă de moliile din șifonier. Hainele tale nu vor mai fi mâncate
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.